“Geen record, maar zeer tevreden”: ruim 800 baasjes en 350 hondjes nemen deel aan zesde Doggy Splash

Zondag was het Izegemse buitenzwembad opnieuw uitsluitend gereserveerd voor de hondjes en hun baasjes. Het werd dit keer geen recordeditie, maar met 800 baasjes voor 350 hondjes was het een meer dan geslaagd event.

De Doggy Splash werd voor de zesde keer georganiseerd in het Izegemse openluchtzwembad. De honden hadden er vrij spel, ook heel wat baasjes doken mee het water in. Er waren enkele standen met hondenproducten en alle aanwezigen gingen met een goodie bag naar huis. Het weer was uitstekend, de voorspellingen waren dat iets minder geweest. Vandaar allicht geen recordeditie zoals vorig jaar met meer dan duizend baasjes, maar toch een mooi aantal. “We zijn zeer tevreden”, zegt Louise De Smet van de organiserende vzw De Natte Neuzen. De opbrengst gaat naar goede dierendoelen, onder meer SOS Reptiel en de Stichting Prins Laurent.

The post “Geen record, maar zeer tevreden”: ruim 800 baasjes en 350 hondjes nemen deel aan zesde Doggy Splash is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gezin van vijf krijgt klappen bij zomerbar, verdachten bijzonder arrogant in rechtbank: “Ze willen enkel geld scheppen”

Drie twintigers uit Roeselare en Ledegem riskeren in de Brugse rechtbank tot 18 maanden cel voor zinloos geweld aan een zomerbar in Kortemark. Een gezin van vijf deelde daarbij in de klappen. “Vijf slachtoffers vielen er die avond en allemaal waren ze minstens zeven dagen arbeidsongeschikt.” De twintigers reageren echter dat het gezin enkel uit is op geld.

Lees meer »

“Direct de waarheid zeggen, is cruciaal”: wetsdokter ziet elk jaar tiental kinderen met shakenbabysyndroom

Op de afdeling Intensieve Kindergeneeskunde in het universitair ziekenhuis in Gent stellen artsen jaarlijks bij een tiental jonge kinderen het shakenbabysyndroom vast. Dat zegt wetsdokter Geert Van Parys, die als professor ook les geeft aan studenten van het UZ Gent. “Het is heel belangrijk dat de behandelende geneesheer zeer snel weet wat er gebeurd is. Direct de waarheid zeggen, is

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd”

Langs de Parkstraat in Beernem opende een gloednieuwe barbershop. De broers Imad (40) en Khuder (34) Khalif wonen in Gent, maar hebben samen met hun familie over heel Vlaanderen verschillende zaken. Na twee maanden verbouwingen is de zaak eindelijk open.
The post Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »