Files op E313 richting Antwerpen bijna helft langer in tien jaar tijd

De files op de E313 richting Antwerpen zijn in tien jaar tijd bijna de helft langer geworden. Dat meldt werkgeversorganisatie Voka op basis van cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum. Als oplossing schuift Voka een slimme kilometerheffing voor alle weggebruikers naar voren.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier op de vijf studenten gebruiken ChatGPT. Zal dat hen luier en dommer maken? Experts: “Wie het niet gebruikt, scoort slechter”

Vier op de vijf studenten hebben het afgelopen academiejaar regelmatig ChatGPT gebruikt. Dat blijkt uit de onderwijsbarometer van Acco, de uitgeverij van studiemateriaal. En dat is blijkbaar zo slecht nog niet. “Dommer en luier gaan ze er niet van worden”, meent onderwijsexpert Pedro De Bruyckere. Hij legt uit waarom net het tegendeel waar is.

Lees meer »

Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

“’t Zand in Brugge heeft een nieuwe fontein nodig. De grote, eentonige vlakte nodigt niet uit om van de binnenstad naar West-Brugge en omgekeerd te wandelen, ze gaat haar doel voorbij”, zegt Francis Vandendorpe, voorzitter van de handelskring Pluzand.
The post Cafébazen willen opnieuw een fontein op ‘t Zand in Brugge: “Plein is een eentonige, defecte en onveilige vlakte”

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Volley Team Brugge (Promo 1): “Het behoud staat voorop”

In de Promo 1 Damescompetitie volleybal staan er de komende weken en maanden enkele interessante wedstrijden op het programma. Naast Ruvo Ruddervoorde, die we vorig week al eens belichtten, maakt Volley Team Brugge zijn opwachting op het hoogste provinciale niveau. Vorig seizoen speelden ze nog scherprechter in Promo twee door op de voorlaatste wedstrijd Ruddervoorde
The post Volley Team

Lees meer »

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »