Eentje die deugd zal doen: Luca Brecel begint met vlotte overwinning aan British Open

Na Ben Mertens heeft ook Luca Brecel zich geplaatst voor de tweede ronde van de British Open snooker (602.000 euro), die doorgaat in het Engelse Cheltenham. De Limburger versloeg in zijn openingswedstrijd de Saudi Mohamed Shehab met 4-1. 

Meer krantenkoppen in België

Perfecte start voor scorende Ronaldo onder nieuwe coach, maar wat betekent het opvallende gebaar richting zijn zoon?

Ook onder nieuwe Al Nassr-coach Stefano Pioli doet Cristiano Ronaldo (39) wat hij het beste kan: scoren. De Portugese ster effende vrijdagavond het pad voor een 0-3-zege in de topper tegen Al-Ettifaq. Ronaldo viel ook op met de viering van zijn doelpunt, waarbij hij een gebaar maakte richting zijn oudste zoon in de tribunes. Maar wat betekende het?

Lees meer »

Nu al drie (!) ninedarters dit weekend: na brullende Van Gerwen én Noorse ‘Sheriff’ gooit ook Schindler perfecte leg

De Hungarian Darts Trophy blijft inspireren. Na Michael van Gerwen en Cor Dekker gisteren, was het vandaag de beurt aan Martin Schindler om een ninedarter te gooien, een perfecte leg met negen pijlen. De derde al van het weekend dus. Straf, want een ninedarter is een zeldzaamheid: op het meest recente WK werd er bijvoorbeeld geen enkele gegooid.

Lees meer »

Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst”

De feestelijke sfeer was duidelijk voelbaar toen studenten, medewerkers en partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven op dinsdag 18 september samenkwamen op de Howest-campus aan het station om in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw de nieuwe gebouwen officieel in te huldigen.
The post Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst” appeared

Lees meer »

Moby viert 25e verjaardag van succesalbum ‘Play’ vanavond in het Sportpaleis: “Tijdloze muziek die sterke beelden oproept”

Vanavond staat Moby in een uitverkocht Sportpaleis. Het is meer dan 10 jaar geleden dat de Amerikaanse muzikant/producer/dierenrechtenactivist nog heeft opgetreden in Europa. Aanleiding voor zijn terugkeer: de 25e verjaardag van succesalbum ‘Play’ met hits als ‘Porcelain’ en ‘Why does my heart feel so bad?’. “Tijdloos is die muziek nog altijd, maar veel nieuwe zieltjes zal Moby niet meer winnen”,

Lees meer »

Veel schade door garagebrand in nieuwbouwvilla terwijl koppel op reis is

Een koppel dat momenteel op reis is in Rhodos kreeg vrijdagmiddag een telefoontje van de politie dat niemand wil krijgen. In hun nieuwbouwvilla in Handzame (Kortemark) was een zware brand uitgebroken in de garage. Die bracht veel schade mee en zal de bouw met maanden doen vertragen. “De brand ging gepaard met veel hitte, dus er is ook schade aan

Lees meer »

Fietsatelier van Groep INTRO verhuist naar nieuw pand in Alfons Pieterslaan

Groep INTRO nam in januari 2022 de stedelijke dienstverlening van het fietsatelier over als tijdelijke overeenkomst. Nu opent de groep een zogenaamd fietsatelier waar tweedehandsfietsen aangeboden worden en waar herstellingen gebeuren.
The post Fietsatelier van Groep INTRO verhuist naar nieuw pand in Alfons Pieterslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

KIJK. Wetenschappers kennen eindelijk de bron van mysterieuze “Star Wars-geluiden” die uit de diepst bekende plek in de oceaan komen

Het kwam al uit één van de meest mysterieuze plekken op aarde en plaatste wetenschappers tien jaar lang voor een raadsel. En luister maar, het klinkt best vreemd en griezelig: eerst is er dat lage, brommende geluid dat door de diepte galmt. En dan volgt een hoge, metaalachtige soort beltoon. Bzzzzzz, pieuw, pieuw, pieuw, pieuw. Onderzoekers vergeleken het tweede deel

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Borstkliniek van AZ Oostende zeilt voor het goede doel

Op zaterdag 28 en zondag 29 september organiseert vzw Stuurvrouw samen met Think Pink de jaarlijkse BENEFLEET in Oostende. Je kunt deelnemen als schipper met je eigen boot of meezeilen in ruil voor een donatie. BENEFLEET zamelt zo geld in voor onderzoek en initiatieven die de behandeling van vrouwen met borstkanker verbeteren. Dit jaar zet
The post Borstkliniek van

Lees meer »