Een verkiezingscampagne is de zoektocht naar de ‘beste vijand’

Een verkiezingscampagne voeren, zeker bij de gemeenteraadsverkiezingen, is de zoektocht naar je ‘beste vijand’. Dat is de tegenspeler tegen wie je je kan afzetten, je tegenpool, waardoor je de kiezer een duidelijke keuze biedt: ofwel stem je voor de ene, ofwel stem je voor de andere. In alle gevallen profiteren de 2 partijen van elkaar. Het mechanisme werd dit weekend perfect geïllustreerd door het debat bij VTM Nieuws tussen de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Voor Gent) en zijn tegenstander, Filip Watteeuw, de lijsttrekker van Groen. 

Meer krantenkoppen in België

De 20 miljard waar niemand over praat

20:42 De hervorming van het ziekenhuizenlandschap, tien jaar geleden aangekondigd als de grootste werf in minstens een kwarteeuw, lijkt op sterven na dood. Zo’n bijsturing is nochtans nodig voor een betere …

Lees meer »

Perfecte start voor scorende Ronaldo onder nieuwe coach, maar wat betekent het opvallende gebaar richting zijn zoon?

Ook onder nieuwe Al Nassr-coach Stefano Pioli doet Cristiano Ronaldo (39) wat hij het beste kan: scoren. De Portugese ster effende vrijdagavond het pad voor een 0-3-zege in de topper tegen Al-Ettifaq. Ronaldo viel ook op met de viering van zijn doelpunt, waarbij hij een gebaar maakte richting zijn oudste zoon in de tribunes. Maar wat betekende het?

Lees meer »

Jaar effectieve celstraf voor onverbeterlijke stalker die op dag van vrijlating al opnieuw bedreigende berichten naar ex stuurt

Hij had zijn lesje wel geleerd na twee maanden cel en zou “zelfs geen e-mail meer sturen”, maar al op de dag van zijn tweede veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin, stuurde een 44-jarige man uit Zwevegem al opnieuw bedreigende berichten naar haar nieuwe partner. “Are you scared now? Ik ga jullie met de grond gelijk maken.” Voor de derde

Lees meer »

Paardenkoersen zetten oktoberkermis op zijn kop in Oostrozebeke

Al meer dan een eeuw zorgt de Oostrozebeekse Harddraversmaatschappij de Mandel voor een uniek paardenspektakel langs de boorden van de Mandel. Voor elke Oostrozebekenaar is een oktoberkermis ondenkbaar zonder herfstcriterium voor beroepsrenners en paardenkoersen, ook ‘het Klein Spel’ genoemd.
The post Paardenkoersen zetten oktoberkermis op zijn kop in Oostrozebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Plan voor overwinning is volledig voorbereid”

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »

Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen

Laure Plaetevoet (Hermes Club Oostende) werd onlangs op het BK voor scholieren in Nijvel in het discuswerpen nationaal kampioen met een worp van 39m06. Tijdens de open meeting in Vilvoorde volgde een week later nog een beter resultaat, liefst 42m16. Tevens goed voor een provinciaal record.
The post Laure Plaetevoet nationaal kampioen discuswerpen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anima Eterna zet oprichter aan de deur, Jos van Immerseel (79) kondigt “juridische stappen” aan: “Moord op levenswerk”

Jos van Immerseel, dirigent en oprichter van Anima Eterna, heeft alle aantijgingen ontkend die de raad van bestuur van het Brugse orkest tegen hem geuit heeft. “Dit ontslag komt als een bom bij mij aan. Het is ook broodroof, ik heb geen inkomen meer”, reageert van Immerseel. Hij heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat

Lees meer »