Een stad in verandering die toch stilstaat: ‘Gent is zijn voortrekkersrol verloren’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »

Zondagsmissen in Brussel geschrapt tijdens pausbezoek

De Brusselse parochies hebben gezamenlijk besloten om op 29 september hun zondagsmis te schrappen, zodat alle aandacht naar de pauselijke misviering kan gaan. Die begint om 09.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Gelovigen krijgen overigens zowel zaterdag als zondag de kans paus Franciscus te begroeten.

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze stad duiken met ‘Verenigd Front Tegen Corruptie en Bullshit’ en ‘Weg File en Belastingen’ op het laatste nippertje plots twee vreemde partijen op

Op de valreep liggen er op 13 oktober in stemhokjes van de nieuwe fusiegemeente Tielt-Meulebeke geen zes lijsten, maar wel acht. De grote zes krijgen namelijk het gezelschap van twee éénmanspartijtjes, met wel heel opvallende namen. Maar wat bezielt Marc Bruggeman van ‘Het Verenigd Front Tegen Corruptie en Bullshit’ en Pieterjan Debyser van ‘Weg File en Belasting’? Waarom deze lijsten?

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »