Duitse regering belooft krasselende autobouwers steun

21:43 Op een digitale top heeft Duits minister van Economie Robert Habeck mogelijke oplossingen met ’s lands kwakkelende autosector besproken. Een premie voor elektrische wagens en soepelere CO?-doelstellin… 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Oostendenaars mogen mening geven over artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II

Stad Oostende schreef eind 2023 een kunstopdracht uit voor een artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II op de Zeedijk. Curator Pieter Boons selecteerde elf kunstprojecten die de Oostendenaars vanaf 14 september tot eind oktober kunnen bekijken en beoordelen in de Koninklijke Gaanderijen. Eind 2025 wil de stad een van de kunstprojecten realiseren.
The post Oostendenaars mogen mening

Lees meer »

Ingrid opent derde vestiging Cannelle Orange in Ploegsteert

Het begon als een passie, een droom die realiteit werd. Het groeide uit tot een succesverhaal waarbij het einde nog niet in zicht is. In Ploegsteert opende Cannelle Orange zopas de deuren. Een derde winkel voor Ingrid Saugrain, die hiermee blijft verder timmeren aan de weg. “Mijn drijfveer blijft de glimlach op het gezicht van mijn klanten.”
The post

Lees meer »

Nieuwe gezichten in De Wassenaard

Het acute lerarentekort blijft voor heel wat scholen een probleem. Voor directies en schoolbesturen is het tijdens de grote vakantie vaak nagelbijten en angstig afwachten wanneer ze op zoek moeten naar een vervanger voor een leerkracht die op pensioen gaat of de school verlaat. In De Wassenaard werken sinds begin deze maand drie nieuwe leerkrachten.
The post Nieuwe gezichten

Lees meer »

Fietsersbond Kortrijk lanceert 14-puntenplan met een aantal concrete maatregelen

Met de Week van de Mobiliteit net achter de rug en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen lanceert de Fietsersbond Kortrijk 14 fietsmaatregelen voor om de fietsveiligheid en -comfort in Kortrijk te verhogen met onder meer een fietsvriendelijke verbinding naar Rollegem.
The post Fietsersbond Kortrijk lanceert 14-puntenplan met een aantal concrete maatregelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen winnaar in OH Leuven – Kortrijk (1-1)

OH Leuven en KV Kortrijk hebben zondagavond de punten gedeeld in de afsluiter van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 1-1. Konan N’Dri (62.) wiste voor de thuisploeg de openingstreffer van Dion De Neve (56.) uit. OH Leuven (11 ptn) is in de tussenstand elfde, Kortrijk (8 ptn) blijft als veertiende in de gevarenzone.
The

Lees meer »