Drugsdealer zwemt kanaal over in Izegem om aan politie te ontsnappen: “Hij trok nog eens zijn broek op en zette het op een lopen”

In het centrum van Izegem is een jonge drugsdealer vrijdagavond het kanaal Roeselare-Leie overgezwommen om aan de politie te ontsnappen. Cash geld en 10 pakjes drugs gooide hij eerst al in het water.

Een politiepatrouille van de zone Riho repte zich vrijdagavond iets voor 19:00 uur naar de buurt van de Noordkaai en Dam na een melding voor een loslopende hond.

In de buurt merkten de agenten echter een groepje van drie jongeren op. Geen onbekenden voor de agenten, want ze werden eerder al gelinkt aan drugs. “Bij het zien van de patrouille stoof het drietal weg”, aldus commissaris Carl Vyncke van de zone Riho.

Eén van de jongeren gooide cash geld en 10 pakjes drugs in het water en sprong er daarna zelf in om aan de politie te ontsnappen. Hij slaagde erin over te zwemmen en aan de Zuidkaai op de heipalen en splinternieuwe betonkaaien te klimmen.

Een verbauwereerde wandelaarster probeerde hem nog een helpende hand te reiken maar die sloeg de jongeman in de wind. Hij raakte op het droge, trok nog eens zijn broek op en zette het daarna op een lopen, richting Vredestraat.

De politiepatrouille stoof daarop via het voetpad de vernieuwde centrumbrug over en ging naar de jongeman op zoek. Zonder direct resultaat. “Maar hij is geïdentificeerd”, luidt het bij Carl Vyncke. “Het is een kwestie van tijd vooraleer we hem bij de lurven kunnen vatten.”

(LSi)

The post Drugsdealer zwemt kanaal over in Izegem om aan politie te ontsnappen: “Hij trok nog eens zijn broek op en zette het op een lopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen grote files van mensen op de vlucht: al zeker 274 doden na Israëlische bombardementen in zuiden van Libanon

Het Israëlische leger voert maandag op grote schaal bombardementen uit op het zuiden en oosten van Libanon. Het land meldt dat bij die aanvallen nu al zeker 274 doden zijn gevallen en 1.024 gewonden. Beelden tonen hoe mensen op de vlucht slaan uit zuidelijke steden als Sidon en Tyros. De Israëlische minister van Defensie vatte vanmorgen samen dat de aanvallen

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Blauw-zwart werkt training af, Duitsers met quasi voltallige selectie op weg naar België

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. Vandaag werkt blauw-zwart een training af, straks spreekt coach Hayen. De Duitsers zijn intussen onderweg naar België. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2 en

Lees meer »

Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.
The

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.
The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke appeared

Lees meer »

9 doden en 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal ontploffen: “Extreem zorgwekkende escalatie”, aldus VN

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »