Donald Trump is in 2028 geen presidentskandidaat meer

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump (78) ziet zichzelf geen presidentskandidaat meer zijn bij de presidentsverkiezingen van 2028. Trump beweert ook dat hij Elon Musk en Robert F. Kennedy Jr. nog geen positie beloofd heeft in een eventuele volgende regering: "Ik maak met niemand deals". 

Meer krantenkoppen in België

Van hun jawoord tot de geboortes van hun vijf kinderen: het 40-jarige huwelijk van prinses Astrid en Lorenz in beeld

Een robijnen huwelijk! Prinses Astrid (62) en haar man Lorenz (68) vieren vandaag dat ze elkaar veertig jaar geleden hun jawoord gaven. De twee hebben zich in al die jaren altijd getoond als een stabiel, innig verbonden koppel, met vijf kinderen en intussen drie kleinkinderen. Astrid was 22 toen ze trouwde. “Ik zou het zó opnieuw doen, met nog meer

Lees meer »

Platinum voor Lucien en Roza

Een platina huwelijk of 70 jaar huwelijkstrouw is ook in de gemeente Oostrozebeke een zeldzaamheid. Deze stunt viel te beurt aan Lucien Baert (93) en Roza Cuypers (90) uit de Wielsbekestraat. Met een beetje hulp slaagden de jubilarissen erin om dit te vieren op het gemeentehuis, waar ze werden uitgenodigd voor een officiële receptie.
The post Platinum voor Lucien

Lees meer »

Poolse man (27) dood op straat gevonden in Aalter, andere man (36) aangehouden voor schuldig verzuim: “Nooit iets verdacht of ruzie gemerkt”

Een Poolse man van 27 werd In de nacht van vrijdag op zaterdag hevig bloedend aangetroffen op straat op Lodorp in het centrum van Lotenhulle (Aalter). De man overleed ter plaatse. Het Parket voert een onderzoek en spreekt van een “een onduidelijk overlijden”, maar één man (36) werd alvast aangehouden op verdenking van doodslag en schuldig verzuim.

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

“Donderdag weten we meer”: Guardiola heeft nog geen nieuws over blessure De Bruyne, City blijft tegen Inter steken op draw

‘Un jour sans’ vanwege Manchester City. Een goed Inter pakte een punt (0-0). Een matige De Bruyne bleef tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer. “Ik sprak nog niet met de dokters, pas donderdag weten we meer”, zei Pep Guardiola kort. Doku kreeg slechts een korte invalbeurt. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders bij hem thuis in Delaware, maar begaat blunder tegenover China

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenaamde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »