Deze wagens spot je al zeker in (Europese) primeur tijdens Zoute Grand Prix in Knokke: “Zeventien constructeurs stellen nieuwste modellen voor”

De ‘nieuwe’ Zoute Grand Prix in Knokke-Heist staat voor de deur en de organisatie maakt steeds meer details bekend. Dat je dit jaar àlle wagens onder hetzelfde dak kan bezichtigen was al duidelijk.

Behalve de exclusieve miljoenenbolides voor de veiling, kan u zich aan véél meer verwachten. Zeventien van de meest exclusieve constructeurs stellen hun nieuwste modellen voor. En dit jaar zijn er meer dan ooit Belgische en Europese premières. Inclusief één van de snelste productiewagens ter wereld.

Bloed, zweet en tranen

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist gaat dit jaar wel degelijk door van 3 tot 6 oktober. Het is meteen ook een jubileumeditie, want voor de vijftiende keer vormt de kustgemeente in oktober het decor voor vier dagen genot van blitse wagens en de mooiste oldtimers.

Het hele gebeuren zal voor het eerst met Marc Coucke aan het roer plaatsvinden. In het verleden was hij steevast een bezoeker van hét auto-evenement van het jaar en sinds enkele maanden zet hij mee de lijnen uit. Samen met CEO Koen Van Hout heeft Coucke grote ambities.

Eén locatie

Misschien wel de grootste verandering? “Waar je tot vorig jaar op verschillende locaties terechtkon en diverse tickets moest kopen, gaan we nu alles centraliseren op één locatie hier vlak achter het Albertplein. Wie een ticket koopt, krijgt alles in één keer te zien”, zegt Van Hout. Kostprijs voor zo’n ticketje om enkele uren droomwagens te spotten? 85 euro.

Autoliefhebbers die een ticketje kopen krijgen evenwel heel wat te zien. Naast de tientallen bolides die op zondag onder de hamer gaan tijdens de veiling, zijn er 17 autoconstructeurs die met hun nieuwste modellen uitpakken. Al dan niet in primeur.

Voor de kenners

Enkele van de wagens die in oktober te bewonderen zullen zijn in Knokke.

Rimac Nevera Time Attack (Europese première)

Deze gelimiteerde editie van de volledig elektrische hypercar van Rimac Automobili beschikt over vier elektromotoren. Deze geven de wagen een gecombineerd vermogen van maar liefst 1.914 pk. Met een acceleratie van minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/h, is het één van de snelste productiewagens ter wereld is. Van dit exclusieve model zijn slechts 12 exemplaren geproduceerd, en de Zoute Grand Prix markeert zijn Europese debuut.

Polestar Concept BST (Europese première)

Naast de Polestar 3 en 4 stelt de constructeur van elektrische wagens voor het eerst in Europa de Concept BST voor aan het grote publiek. Polestar toont hiermee een sterk staaltje van hoe de BST-prestaties kunnen worden doorgevoerd in de toekomstige modellenreeks.

Defender OCTA (Belgische première)

Bij Defender is het de Defender OCTA, de meest krachtige en exclusieve Defender ooit gebouwd, die zijn opwachting maakt. Zoals we gewend zijn van het iconische Britse merk, combineert deze Defender indrukwekkende prestaties op de weg met ongeëvenaarde off-road capaciteiten. Het beste van twee werelden dus.

Lamborghini Urus SE (Belgische première)

“Citius, Altius, Fortius” – het lijkt wel op het lijf geschreven voor de Lamborghini Urus SE. Deze speciale editie van de sportieve SUV van Lamborghini is niet alleen visueel indrukwekkend, maar beschikt ook over een plug-in hybride aandrijflijn. In combinatie met de elektromotor levert de Urus SE een vermogen van maar liefst 800 pk. Maar de wagen kan ook tot 60 kilometer volledig elektrisch en geruisloos rijden.

Bentley Flying Spur (Belgische première)

Tot slot is er de nieuwe Bentley Flying Spur. Dit meesterwerk van Britse verfijning biedt ultiem comfort met een (ingetogen) sportief karakter. Voor het eerst te bewonderen tijdens de Zoute Grand Prix.

Deze en vele andere adembenemende droomauto’s van merken Alpine, Aston Martin, Audi, Bugatti, BMW, Ferrari, Maserati, McLaren, Mercedes, Porsche, Rolls-Royce en RUF by Bavaria Motors zijn 4-dagen lang te bewonderen in de Zoute Gallery by EY.

(MM)

Meer info en tickets: www.zoutegrandprix.be

The post Deze wagens spot je al zeker in (Europese) primeur tijdens Zoute Grand Prix in Knokke: “Zeventien constructeurs stellen nieuwste modellen voor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

Jonatan Medart plooit voor het verraad in ‘De verraders’: “Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc”

“Ik ben niet onder de indruk van BV’s, die moeten net als ik ook naar de wc.” Influencer Jonatan Medart (24) is één van de drie bedotters in ‘De Verraders’ en wilde het spel vanaf de eerste minuut fanatiek spelen. “De rol van verrader sprak me aan omdat ik het uitdagender vind dan bondgenoot zijn,” vertelt hij aan reporter Jarne.

Lees meer »

Beiroet: Apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon – Israëlische luchtmacht treft “100 doelen” op twee uur tijd

De Israëlische luchtmacht heeft op een tweetal uur tijd zowat 100 doelwitten in het zuiden van buurland Libanon aangetroffen. De doelwitten omvatten onder meer lanceerinstallaties en andere militaire infrastructuur, meldt het Israëlische leger. Het was al de tweede reeks Israëlische luchtaanvallen op Libanon donderdag, na een eerdere golf halverwege de namiddag. Het gaat om een van de hevigste aanvallen op

Lees meer »

Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.
The post Het Kortrijks

Lees meer »

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »