Dader van homejacking bij Frank Verstraeten riskeert 10 jaar cel voor gewelddadige overval bij ander gezin: “Zijn hond heeft zijn leven gered”

Onder zware veiligheidsmaatregelen werd maandag in de Gentse rechtbank een overval op een wapenhandelaar behandeld. Die ontsnapte aan de dood, nadat een gangster al schietend bij hem binnenviel. Van de twee mannen die voor de overval terechtstaan, bleek er één niet aan zijn proefstuk toe: hij was bij de beruchte homejacking bij ex-Miss België Brigitta Callens, waar ook Zillionbaas Frank Verstraeten slachtoffer was.

 

Meer krantenkoppen in België

Tijdelijk verkleurd water door werken aan het waternet in Menen, Wervik en Zonnebeke

Door werken en herschakelingen in het waternet zaten heel wat inwoners van Menen, Wervik en Zonnebeke urenlang met verkleurd drinkwater. Het bruin water is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Sommige horecazaken bleven noodgedwongen gesloten. Zoals eetcafé ’t Smiske in de Wervikstraat in Geluwe. Uitbater Pieter Verbrugghe kan sedert 15 uur zijn zaak uitbaten.
The post Tijdelijk verkleurd water door

Lees meer »

Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee: “Beste keuze voor mijn carrière”

Essevee heeft afgelopen weekend aangeknoopt met een nieuwe zege op het veld van Eupen. Daarin mocht de zevende en laatste inkomende transfer Laurent Lemoine zijn debuut vieren. “Als een club als Zulte Waregem komt, dan is dat een opportuniteit”, zegt de 26-jarige verdediger die de overstap maakte van Deinze.
The post Verdediger Laurent Lemoine is laatste aanwinst voor Essevee:

Lees meer »

Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op

Levensloop Westhoek mocht, onder een stralend herfstzonnetje, op zaterdag 21 september van 10 tot 22 uur 1.113 deelnemers, 24 teams en 46 vechters verwelkomen in het Ieperse Hamiltonpark.
The post Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning opent nieuwe tramlijn in Neder-Over-Heembeek

In de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek is de nieuwe tramlijn 10 van de MIVB officieel geopend. Deze lijn biedt reizigers een snelle verbinding door het centrum van Brussel tussen het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek en Ukkel. Koning Filip was erbij en nam ook even plaats in de bestuurderscabine van de tram.

Lees meer »

De U13 van Sportiva

De U13 van Sportiva speelde thuis tegen de leeftijdsgenoten van Bevo Roeselare. Na een spannend vertoon wonnen de Sportiva’s uiteindelijk met 3-1. We zien hier de Langemarkse meisjes met v.l.n.r.: Marie-Lou Vanhaelemeersch (2), Elise Dael (3), Liewke Depraetere (8), Nelle Vangheluwe (7), Jaan Christiaens (13), Lise Vanhuyse (6) en trainer-coach Charlotte Deltour. (foto RB)
The post De U13 van

Lees meer »

Oktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

In Duitsland begint zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten zij rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

Lees meer »

OPROEP. Waar staan de meeste verkiezingsborden?

De strijd om de kiezer is losgebarsten. Ook op straat, waar verkiezingsaffiches en -borden elkaar lijken te verdringen. Zeker op sommige – strategische – plekken, aan kruispunten, rotondes of huizen waar veel mensen passeren. Daarom: waar staan de meeste verkiezingsborden in Vlaanderen en staan affiches op stokken, plakborden en karren van verschillende partijen broederlijk naast elkaar? In wiens tuin is

Lees meer »