Dader steekpartij Erasmusbrug eerder al veroordeeld voor poging tot moord op eigen moeder: “Ze heeft zich met al haar kracht verweerd”

De 22-jarige Ayoub M. uit Amersfoort, die donderdagavond dood en verderf zaaide aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam, ontliep eerder strafvervolging nadat hij had geprobeerd zijn moeder te doden. Volgens zowel de rechtbank als het Openbaar Ministerie kon M. niet verantwoordelijk worden gehouden voor de mesaanval op zijn moeder, omdat hij lijdt aan een psychische stoornis die gepaard gaat met hallucinaties en waandenkbeelden.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

“Mama, waar ga je heen met dat ondergoed in je tas?”: 5 ex-deelnemers over strenge zwijgplicht bij ‘The Masked Singer’

‘Wie ben jij écht?’ Jens Dendoncker mag het vanaf vanavond opnieuw vragen in ‘The Masked Singer’. Op tv zorgt de zoektocht naar de identiteit van de BV’s in de pakken voor vrolijk giswerk, maar achter de schermen ook voor dichtgeknepen billen. Een rondvraag bij deze ex-deelnemers leert dat het geheimhoudingscontract – met torenhoge boetes – voor veel stress, maar ook

Lees meer »

Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer

Christie’s veilt in november 50 originele striptekeningen van Morris, de Belgische tekenaar van stripcowboy Lucky Luke. Dat meldt het veilinghuis in een persbericht.
The post Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer appeared first on KW.be.

Lees meer »

PZ Grensleie verhuist onthaal in Menen door… schimmel: “Willen onderzoeken of het gevaarlijk is”

Het onthaal en de burelen voor afspraken van het politiecommissariaat in Menen verhuist voor onbepaalde duur naar het kantoor in Wevelgem. De reden is opmerkelijk. Een schimmel tiert welig in het hoofdgebouw. “Willen onderzoeken of het gevaarlijk is”
The post PZ Grensleie verhuist onthaal in Menen door… schimmel: “Willen onderzoeken of het gevaarlijk is” appeared first on KW.be.

Lees meer »