Controversieel kunstwerk in Sint Rochuskerk verenigt godsdiensten

In de Sint-Rochuskerk in Blankenberge prijkt sinds zondag een wat controversieel kunstwerk als aanklacht tegen het misbruiken van godsdiensten voor oorlogen.

Het kunstwerk genaamd ‘Geen oorlogen in onze naam’ symboliseert tezelfdertijd een halve maan van de islam, een jodenster en een kruisbeeld. “Dit is de eerste keer dat een symbool van de islam en het jodendom samen in een katholieke kerk te zien zijn”, zegt Piet Wittevrongel, de maker en bedenker van het werk. Het kunstwerk blijft er staan in het kader van de Vredesweek tot 7 oktober.

The post Controversieel kunstwerk in Sint Rochuskerk verenigt godsdiensten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften

Brent Gayse pakte brons op het BK voor beloften op de 400 meter horden. De atleet uit Izegem is aangesloten bij Flac Ieper en liep vorig weekend ook nog de 4 x 400 meter op de Memorial Van Damme.
The post Brent Gayse pakt medaille op BK voor beloften appeared first on KW.be.

Lees meer »

Journalist beschrijft angst na scènes in Libanon die op horrorfilm lijken: “Wat is het volgende dat gaat ontploffen? Mijn koelkast? Of ander toestel?”

Duizenden Hezbollah-biepers en walkietalkies zijn de afgelopen dagen ontploft in Libanon. Daarop haalden doodsbange bewoners de batterijen uit hun walkietalkies en gooiden andere toestellen in paniek de straat op uit angst voor meer explosies. Hassan Harfoush, een lokale journalist, beschrijft hoe het dagelijkse leven veranderd is in een horrorfilm.

Lees meer »

Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke

Zondag knipte de Meulebeekse schepen van Natuur, Danny Bossuyt officieel het lint aan het Krekelpark door. Het park werd daarmee feestelijk geopend en ook meteen in gebruik genomen. “Wandelen in dit park is voedsel voor de geest”, klinkt het enthousiast.
The post Gloednieuw Krekelpark van twee hectare feestelijk geopend in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama Ann wanhopig op zoek naar aangepaste én betaalbare fiets voor zoon Kenzo (18): “Tot nog toe zat hij achterop, maar dat is niet veilig meer”

Ex-kankerpatiënte en weduwe Ann Vekens (56) uit Turnhout zit met een vervoersprobleem. Ze werd al meermaals door de politie staande gehouden omdat haar zoon Kenzo (18) achterop de fiets zit bij haar. Maar Kenzo heeft een beperking en kan niet zelfstandig fietsen, en Ann heeft geen auto. Een speciale tandem is de enige oplossing, maar die blijkt peperduur.

Lees meer »

“Ze kan niet normaal eten’: zorgen om Japanse kroonprinses Kiko die lijdt aan mysterieuze ziekte

Kroonprinses Kiko (58) heeft al een jaar amper officiële opdrachten kunnen vervullen voor de Japanse keizerlijke familie. Ze heeft nu voor het eerst gereageerd om de geruchten over haar maag- en darmproblemen. Ondanks uitgebreid medisch onderzoek is de oorzaak van haar symptomen nog steeds onduidelijk. “Artsen proberen de puzzel te leggen, maar kunnen niet alle stukjes vinden”, weet onze royalty-expert,

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »