Cipiers van Antwerpse gevangenis laten opnieuw geen nieuwe gevangenen binnen door overbevolking 

In de gevangenis van Antwerpen laat het personeel geen nieuwe gedetineerden meer binnen. Het gaat om een spontane actie van het personeel. Opnieuw klagen de cipiers de overbevolking aan, met agressie en barre leefomstandigheden voor de gedetineerden als gevolg. 

Meer krantenkoppen in België

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoe lang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoe lang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de

Lees meer »

Verschillende doden bij kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

PVDA Kortrijk maakt als laatste partij z’n lijst bekend: “Willen in Kortrijk doorbreken”

In de Guldensporenstad heeft nu elke partij z’n lijst voorgesteld. PVDA Kortrijk komt met een volledige 41-koppige lijst die wordt getrokken door arbeider Patrick Leny (52). Leerkracht Lotte Tienpont (26) en arbeider Mohamed Ouassou (46) vervolledigen de top drie. Lijstduwer is Natalie Eggermont (35).
The post PVDA Kortrijk maakt als laatste partij z’n lijst bekend: “Willen in Kortrijk doorbreken”

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »