Centrumlinks SPD wint deelstaatsverkiezingen in Brandenburg

De regerende centrumlinkse sociaaldemocraten (SPD) hebben zondag de verkiezingen gewonnen in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. Exitpolls lieten eerder op zondag al een kleine voorsprong zien op de radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). 

Meer krantenkoppen in België

Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen

Woensdag 18 september knipte burgemeester Dirk De fauw zichtbaar trots in de binnentuin naast de voormalige kerk van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat het traditionele lint door. De herbestemming van het gebouw is onderdeel van een lange termijnplanning om de Stedelijke Academie te centraliseren.
The post Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Belgische dierentuinen vangen Oekraïense leeuwen op

Zowel in Zoo Planckendael als in Pairi Daiza zijn enkele leeuwen aangekomen die vanuit oorlogsgebied Oekraïne naar Kent (Verenigd Koninkrijk) verhuizen. Het perk daar zou klaar zijn tegen het eind van dit jaar, daarom worden ze de komende maanden opgevangen in België. De dieren hebben al heel wat meegemaakt, de Belgische zoos zullen er alles aan doen om hen nu

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Dodental in Myanmar na zware tyfoon Yagi loopt op tot net geen 400

In Myanmar zijn minstens 384 mensen om het leven gekomen door de zware tyfoon Yagi. Dat meldt de militaire leiding van het Zuidoost-Aziatische land. De meeste slachtoffers kwamen om door overstromingen, veroorzaakt door de zware regenval waarmee Yagi gepaard ging. 89 mensen blijven ook nog vermist. Eerder raasde de tyfoon ook al over de Filippijnen, delen van China, Vietnam, Cambodja

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »