Brusselse korpschef over het pausbezoek: “Dit wordt de grootste beveiligingsoperatie van het jaar”

Het pausbezoek beveiligen wordt de grootste operatie van het jaar voor de Brusselse politie. Helikopters, anti-drone wapens en explosievenhonden waken mee over de Heilige Vader.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Doorbraak in bijna 50 jaar oude cold case: man opgepakt in Rome op verdenking van gruwelijke moorden in Australië

Een 65-jarige man is donderdagavond in de Italiaanse hoofdstad Rome in de boeien geslagen op verdenking van de moord op twee vrouwen… 47 jaar geleden. Dat maakt de Australische politie zaterdag bekend. Het gaat om gruwelijke feiten. De toen 27-jarige Suzanne Armstrong en de 28-jarige Susan Bartlett werden in 1977 in Melbourne vermoord met tientallen messteken.

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een gezellig gezinnetje”

Momenteel loopt op VTM het tv-programma ‘Kotmadam Sarafian’, een leuk en entertainend programma waarin Barbara Sarafian (56) een heel academiejaar lang de kotmadam is van zeven studenten. Een daarvan is Audélia Goethals uit Maldegem. “Het was een prachtige en unieke ervaring”, klinkt het enthousiast.
The post Audélia (23) neemt deel aan ‘Kotmadam Sarafian’ op VTM: “We waren snel een

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

AED-toestel voor school en buurt

Een deel van de opbrengst van een evenement dat vorig schooljaar georganiseerd werd door de werkgroep Andreas popt werd gebruikt om een AED-toestel aan te kopen en te plaatsen aan de sportzaal van de school Sint-Andreas Brugge. Het toestel is strategisch geplaatst aan de zijde van het openbaar domein, zodat ook de buurtbewoners er in
The post AED-toestel voor

Lees meer »