Boot slaat op hol tijdens parade in centrum Gent: opvarende valt in water en belandt met been in schroef

Tijdens een parade van lichtgevende boten zaterdagavond in het centrum van Gent, is een boot op hol geslagen. Daardoor viel één iemand in het water en belandde met zijn been in de schroef.

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel ISVAG schrijft open brief aan minister om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden: “Er is geen beter alternatief”

Het personeel van afvalintercommunale ISVAG vraagt in een open brief aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over de verbrandingsoven in Wilrijk. Die moet in de nacht van 24 op 25 september sluiten. Volgens het personeel voldoet de oven aan de strengste emissienormen en is haar stikstofuitstoot de laatste jaren met

Lees meer »

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

Christine trof haar 14-jarige zoon met downsyndroom zonder kleren aan op school: “Cedric zat in het gras. Volledig naakt. Geen kousen, geen pamper”

Christin Van Den Steen uit Aalst trekt aan de alarmbel: er is dringend nood aan meer aangepaste opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Toen ze haar 14-jarige zoon op de naschoolse opvang ging oppikken, vond ze haar kind helemaal naakt op een afgesloten stuk weide van de school. Cedric, een jongen met het downsyndroom, doet regelmatig zijn kleren uit. “Maar

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Voor Sicilië gezonken luxejacht krijgt extra bewaking, en dat heeft alles te maken met de uiterst gevoelige inhoud van de kluizen

Het luxejacht dat in augustus zonk voor de kust van Sicilië, waarbij acht mensen omkwamen, onder wie “de Britse Bill Gates” Mike Lynch, staat onder verhoogde beveiliging. De duikers die het wrak onderzoeken hebben voor extra bewaking gevraagd omdat ze vrezen dat er in de waterdichte kluizen geheime en gevoelige informatie kan zitten. Dat schrijft CNN.

Lees meer »

Hezbollah-leider noemt de aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” : “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »