Bijzonder implantaat kan epilepsie onderdrukken met lichtgeleiding

Een bijzonder implantaat zou aan de hand van lichtgeleiding epilepsie-aanvallen kunnen onderdrukken. Dat onderzoeken het UZ Gent en de Cliniques universitaires Saint-Luc. Het zogenaamde NAO.VNS-systeem is voor het eerst aangebracht bij twee patiënten. Een internationale primeur, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Toekomst nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker

Het lot van de nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker. Door tal van spoorwerkzaamheden die de dienstregeling bemoeilijken, het ingewikkelde dienstregelingsproces in Duitsland en een gebrek aan coördinatie tussen Duitsland en de buurlanden hangen er donkere wolken boven de route.

Lees meer »

“Ik wil bij Shifting Gears-Strategica een nieuwe prikkel vinden”: Ruben De Marez zoekt andere oorden op

In het verleden dacht Ruben De Marez enkele keren aan stoppen met koersen. Dat is nog niet aan de orde. Volgend seizoen zoekt hij, na negen jaar Dovy Keukens-FCC, andere oorden op. Hij gaat naar Shifting Gears-Strategica.
The post “Ik wil bij Shifting Gears-Strategica een nieuwe prikkel vinden”: Ruben De Marez zoekt andere oorden op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Balti Kortrijk Spurs A kon op de eerste speeldag niet winnen op het veld van Vamos Stekene – Sint-Gillis-Waas A. Toch graaide de ploeg van voorzitter Jurgen Demolie een puntje mee na de 3-2 eindstand (25/17, 11/25, 26/24, 19/25, 15/13). Zondag staat de eerste thuiswedstrijd in eerste nationale op de kalender.
The post Eerste thuiswedstrijd voor Kortrijk Spurs A

Lees meer »

Op de Mercator met rapper Skumic: “Ik wil een artiest zijn voor iedereen”

Skumic aka Gauthier Deleersnijder (31) is een videomaker en rapper met Oostendse roots. Met zijn nieuwe single Six Packs & rosé, die vorige week uitkwam, wil hij Skumic 2.0 lanceren. Gauthier gaat er volledig voor en werkt aan een nationale doorbraak, maar klinkt minder hard dan vroeger. “Roepen en tuuten, dat doe ik niet meer. Vroeger vond ik mijn stem

Lees meer »

“De bieperaanval is hoogtechnologisch en psychologisch een gamechanger. Maar is deze nieuwe vorm van oorlog wel toe te juichen?”

“James Bond en Q zijn kneuzen in vergelijking met de Mossad. Het doet een mens in de haren krabben. Aan de ene kant heeft de Israëlische inlichtingendienst die overal oren en ogen heeft – en zeker aan de eigen grenzen – de grootste terreuraanval in jaren op eigen grondgebied niet voorkomen, en nog geen jaar later voert ze een aanval

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »