Belgische dierentuinen vangen Oekraïense leeuwen op

Zowel in Zoo Planckendael als in Pairi Daiza zijn enkele leeuwen aangekomen die vanuit oorlogsgebied Oekraïne naar Kent (Verenigd Koninkrijk) verhuizen. Het perk daar zou klaar zijn tegen het eind van dit jaar, daarom worden ze de komende maanden opgevangen in België. De dieren hebben al heel wat meegemaakt, de Belgische zoos zullen er alles aan doen om hen nu zo goed mogelijk te verzorgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in nieuwe docu ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd”

Langs de Parkstraat in Beernem opende een gloednieuwe barbershop. De broers Imad (40) en Khuder (34) Khalif wonen in Gent, maar hebben samen met hun familie over heel Vlaanderen verschillende zaken. Na twee maanden verbouwingen is de zaak eindelijk open.
The post Syrische familie opent barbershop in Beernem: “Twee maanden verbouwd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Veiligheidsagent Mohamed (48) helpt eerste ‘metrobaby’ mee ter wereld brengen: “Ze was zó ontzettend dapper, daar op de grond van dat perron”

Wat een doodgewone werkdag had moeten zijn in het Brusselse metrostation Beekkant, veranderde voor veiligheidsagent Mohamed afgelopen zondag plots in een van de meest onvergetelijke momenten in zijn carrière. Een hoogzwangere vrouw kreeg onverwacht weeën op het perron, waarna hulpdiensten en het aanwezige veiligheidspersoneel halsoverkop een spoedbevalling moesten begeleiden. “Ik kreeg overal kippenvel”, vertelt Mohamed, die het gezin bijstond. Als

Lees meer »

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »

35 Vlaamse voetbalfans reizen halve wereld rond voor heetste derby van de planeet: “Het meest intense dat ik ooit meemaakte”

35 voetbalgekke Vlamingen hun geluk kan niet op: ze vliegen naar de heetste derby ter wereld: Boca Juniors vs. River Plate in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze woonden al waanzinnige wedstrijden bij in tientallen landen, maar dit is hun kers op de taart. De organisator van de voetbalreis ging in onderhandeling met de lokale ultra’s om tickets te ‘mogen’

Lees meer »

Tirannie van de minderheid? De geblutste democratie van Amerika

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn geen schoonheidswedstrijd tussen Donald Trump en Kamala Harris. De toekomst van de Amerikaanse democratie staat min of meer op het spel. Hoe gezond is het bestuur van de VS? Waarom kan de minderheid zomaar de macht grijpen in Amerika? Wat is er fout met de Amerikaanse grondwet en waarom gaat de polarisatie maar niet liggen?

Lees meer »