“Als jullie me met rust laten, vertel ik het”: William Boeva heeft aantrekkelijk voorstel voor speurders van ‘Celebrity klopjacht’

In een nieuwe aflevering van ‘Celebrity klopjacht’ brengen de speurders een bezoekje aan William Boeva. Zij geloven dat de komiek hen kan helpen in de zoektocht naar Erik Van Looy en Olga Leyers. “Jullie zijn toch goed bevriend?” 

Meer krantenkoppen in België

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor kust van Duinkerke: “Geen obstakel, maar kans”

Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van Haven Oostende Charlotte Verkeyn (N-VA) is bezorgd omtrent de plannen voor de bouw van een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Verkeyn verzet zich dan ook fel tegen het project. “De gevolgen voor onze kust én Oostende zijn ronduit desastreus”, zegt ze.
The post Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor

Lees meer »

Info-avond rond eerste Kortemarkse deelwagen

Sinds kort staat er een eerste deelauto ter beschikking op de parking naast het gemeentehuis van Kortemark. Een medewerker van de firma Claus2You, die de deelwagens beheert, komt op dinsdagavond 1 oktober om 19 uur naar De Wimperlinde om het concept toe te lichten. Dit najaar volgt ook nog een elektrische deelauto. Op termijn, na
The post Info-avond rond

Lees meer »

Een nieuwe groene long aan kanaal Roeselare-Leie: KanaalPark in Ingelmunster officieel geopend

Aan het kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster werd zondagmiddag het KanaalPark officieel geopend. Het park is een belevingsplek nabij de onlangs nieuw gebouwde Brigandsbrug. Op de oever naast de brug is een voormalig overslagterrein onthard en natuurlijk ingericht tot een ontspanningsplek met mogelijkheden voor evenementen. De gemeente Ingelmunster neemt het beheer van het KanaalPark op zich.
The post Een nieuwe

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden in Libanon – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

60 procent van de Belgen woont te ruim volgens KBC

Bijna 60 procent van de Belgen woont in een woning die te groot is voor hun huidige behoeften, wat dubbel zo hoog is als het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een studie van KBC, gepubliceerd in De Tijd. KBC voorspelt dat tegen 2050 ongeveer 330.000 extra appartementen nodig zullen zijn om een grote mismatch tussen vraag en aanbod op de

Lees meer »