Aantal conflicten tussen leraren en directeurs neemt toe: “Nood aan betere opleiding”

De grootste onderwijsvakbond COC ziet het aantal conflicten tussen leerkrachten en directeurs toenemen. “Directeurs moeten beter opgeleid worden”, zegt secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro reist door de tijd op kamp in Limburg

De Pittemse Chiro ’t Kartouchke ging deze zomer op kamp naar jeugdverblijf Sloerodoe in Bocholt. Net zoals elk jaar was er ook dit maal een kampthema en dat was dit jaar ‘Tijdreizen’. De meeste spelletjes en activiteiten van het kamp stonden dan ook in het teken van dit thema. Sommige afdelingen reisden door de tijd
The post Chiro reist

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

“Laat die andere ploegen maar komen”: onze analisten vinden dat Club vertrouwen moet hebben getankt (al wordt komende match al heel belangrijk)

Het strookt op het eerste gezicht niet met de cijfers – de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund. Maar onze analisten vinden wel degelijk dat bij Club Brugge het geloof mag zijn toegenomen. “Want ze hebben gewoon een goeie partij gespeeld.” En dat geeft vertrouwen voor de resterende (thuis)wedstrijden in de Champions League. “Want als de fans hier achter hun ploeg gaan

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

K3 onderbreekt filmopnames in Malta voor tripje naar eigen land: “Het is toch vermoeiender dan gedacht”

Bijna 4.000 enthousiaste kinderen verzamelden vandaag in Hofstade voor de vierde editie van K3 RUN&FUN. Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100 voor een heuse belevingsloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. “Veel kinderen denken vaak dat sport saai of stom is, met dit event proberen we daar verandering in te brengen”, aldus Marthe. Ze dragen

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »

Zo vol zit de kalender echt: 106 dagen bijna non-stop voetbal

“Mijn vrees is dat we naar te veel wedstrijden gaan”, zei Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe afgelopen weekend. Bij de start van het Europese clubvoetbal nemen we de proef op de som: er volgt een ongeziene lawine aan non-stop voetbal. Alleen al in de Belgische en de vijf grote competities zal er op 85 procent van de dagen live voetbal te

Lees meer »

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker biedt publiekelijk excuses aan na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag

Anne Teresa De Keersmaeker, de oprichtster van dansgezelschap Rosas, die door ex-medewerkers beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, heeft voor het eerst publiekelijk haar excuses aangeboden. Dat deed ze afgelopen dinsdag tijdens een symposium bij Opera Ballet Vlaanderen in Gent. Rosas deelt nu ook haar speech online. "Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb", luidt het.

Lees meer »