Aantal besmettingen neemt toe, net bij start coronavaccinatie: hoe nuttig is dat vaccin en wie neemt het best?

Op enkele plaatsen laat de levering van vaccins nog op zich wachten, maar bij de meeste huisartsen en apothekers is vandaag een nieuwe vaccinatieronde tegen corona van start gegaan. Voor risicogroepen is een booster aanbevolen, maar wat als je jong en gezond bent? Hoeveel immuniteit heb je op dit moment nog? En moeten we een nieuwe coronagolf vrezen? Experts Joris Moonens en Steven Van Gucht beantwoorden twaalf vragen. “Momenteel zitten de cijfers in stijgende lijn.” 

Meer krantenkoppen in België

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Juf Bieke maakt huiswerk leuker

Bij de start van het nieuwe schooljaar lanceerde Bieke Bruneel haar website www.jufbieke.be vol educatieve spellen om huiswerk en studeren leuker te maken.
The post Juf Bieke maakt huiswerk leuker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze man in de studio bij ‘The Masked Singer’: “Of speurder Karen Damen ontslagen is omdat ze té goed was?”

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor kust van Duinkerke: “Geen obstakel, maar kans”

Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van Haven Oostende Charlotte Verkeyn (N-VA) is bezorgd omtrent de plannen voor de bouw van een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Verkeyn verzet zich dan ook fel tegen het project. “De gevolgen voor onze kust én Oostende zijn ronduit desastreus”, zegt ze.
The post Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Christiane en Marcel

Marcel Dingemans (80) en Christiane Truyts (80) vierden vorig weekend hun vijftigste huwelijksverjaardag met een lekker etentje in restaurant Da Sergio. Een kleine dertig jaar geleden verhuisden ze van Kasterlee naar Blankenberge. “We kwamen hier toen al jaren op vakantie, en twee van onze drie kinderen woonden hier ook”, vertelt Marcel, die zijn prinses destijds
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Inwoners Bilzen niet te spreken over controleactie van politie met drone in fietszone, maar politie bijt van zich af: “Niet om automobilisten te pesten”

De politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst krijgt kritiek van inwoners over de controleactie in de Zeepstraat, die recent is omgevormd tot fietsstraat. De politie heeft daar woensdag een drone ingezet om te controleren of automobilisten zich er aan de regels houden. "Mensen moeten daar niet zo verbaasd over zijn, wij staan in voor de veiligheid van fietsers die via de straat naar school

Lees meer »