365 doden na Israëlische bombardementen in Libanon – VS sturen extra troepen naar Midden-Oosten

Het Israëlische leger bombardeert maandag op grote schaal Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten zijn daarbij al zeker 365 doden en 1.246 gewonden gevallen. Volgens de Israëlische krijgsmacht zijn ruim 1.100 doelen in Libanon geraakt. Beelden tonen hoe burgers op de vlucht slaan uit zuidelijke steden als Sidon en Tyros. Hezbollah reageert maandagavond met een raketaanval op de Noord-Israëlische stad Haifa, zo meldt ‘The Jerusalem Post’. De Amerikaanse president Joe Biden roept Israël ondertussen op tot de-escalatie, maar het leger bereidt zich naar eigen zeggen voor op de volgende fase van de operatie in Libanon. “Israël wacht niet op dreiging, maar anticipeert erop”, klinkt het bij de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Politie onderzoekt vechtpartij aan stadspark in Poperinge

In Poperinge onderzoekt de politie de aanval op een jongen van 14. Hij werd geslagen en geschopt in het stadspark, volgens zijn moeder door 5 andere jongeren. Ze filmden hoe ze de tiener in elkaar sloegen en deelden de beelden later op sociale media. De jongen is met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder heeft de verontrustende beelden

Lees meer »

N-VA kandidaat Frits Dhaenens fietst alle straten van Groot-Kortrijk in één keer: Goed voor 430 (!) kilometer

Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober proberen de politieke partijen de kiezers te overtuigen op alle mogelijke manieren. Maar bijna 20 uur aan één stuk fietsen is toch niet alledaags. Frits Dhaenens (plaats 13) en lijsttrekker Axel Ronse fietsten ongeveer 430 kilometer waarbij alle straten van Kortrijk en de deelgemeenten werden aangedaan.
The post N-VA kandidaat Frits

Lees meer »

“Het voorbije decennium is de Europese auto-industrie van crisis naar crisis gesukkeld”

Winstwaarschuwingen, fabriekssluitingen, overcapaciteit, dreigende ontslagen, dalende verkopen, ook in China. De Duitse auto-industrie, en bij de uitbreiding de Europese, bevindt zich in een perfecte storm. Met de Audi-fabriek in Vorst sluit de VW-groep voor het eerst in zijn geschiedenis een productievestiging. En het is mogelijk niet de laatste. De Duitse minister van Economie Robert Habeck overlegt maandag met de sector.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Smaakmarkt in Roeselare zoekt lokale producenten

Op zondag 10 november organiseert Ondernemerscentrum Roeselare – tijdens Week van de Smaak – ‘Smaakmarkt’, een gezellige markt met lokale ambachtelijke producten. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar West-Vlaamse producenten van ambachtelijke voeding die ze graag een gratis stand willen aanbieden om hun unieke producten voor te stellen.
The post Smaakmarkt in Roeselare zoekt lokale producenten appeared first

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf Coppens krijgt zonneslag tijdens extreme woestijnloop: “Als hij geen grapjes meer maakt, gaat het niet goed met hem”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap”

Team Avelgem heeft naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen hun nieuwe lijst voorgesteld, met daarin een aantal bekende gezichten, maar ook acht nieuwe kandidaten. “Wij willen graag terug meebesturen”, klinkt het bij de enthousiaste kandidaten.
The post Team Avelgem stelt nieuwe lijst voor: “Samenwerken is de boodschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »