Zwaar gehavend over de finish: Jay Vine valt in gevreesde afdaling en ziet brons zo in rook opgaan

Hij lag in de running voor brons, maar een val (buiten beeld) nekte de medaillekansen van Jay Vine in de tijdrit op het WK wielrennen. Zwaar gehavend bolde de Australiër over de meet. Hij werd zowaar nog vijfde. Om aan te tonen met welk karakter Vine die tijdrit toch nog afwerkte. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “De gevangenis was echt mijn thuis. Ik had het daar goed”: Dirk (44) is één van de gedetineerden die plots vervroegd vrijgelaten zijn

Vervroegd vrijkomen? Voor de meeste gedetineerden klinkt dat als de lotto winnen. Maar niet voor Dirk(44). Samen met 100 andere gedetineerden kwam hij plots vervroegd vrij. Allemaal zijn ze op “verlengd penitentiair verlof” gestuurd om de overbevolking aan te pakken. Aan HLN lucht hij zijn hart over zijn onverwachte, vroege thuiskomst, die hem vooral een hoop angst bezorgt: “Ik kon

Lees meer »

Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm

Kunstkring Mercurius uit Leffinge stelt voor de 49ste keer tentoon op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in zaal De Zwerver. Maar wat hebben vier Gistelnaars met dit bijna-jubileum te maken?
The post Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op lijst van Visie Moorslede: “Toch vol vertrouwen voor verkiezingen”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober niet worden vervangen. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. “We zijn echter strijdvaardig om de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te gaan”, zegt lijsttrekker Nessim Ben Driss. “We blijven ervan overtuigd dat onze lijst weerbaar en sterk genoeg is om een mooi resultaat

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Oostende blikt bijzonder tevreden terug op Ensor 2024: “Nog lang impact op ons imago”

Na negen maanden vol boeiende activiteiten en culturele evenementen eindigt Ensor 2024 in Oostende dit weekend. Het veelzijdige stadsfestival, georganiseerd naar aanleiding van het 75-jarig overlijden van de beroemde kunstenaar James Ensor, blikt bijzonder tevreden terug. Dit weekend volgt nog een grote apotheose rond de Duinenkerk, waar het graf van de kunstenaar is (zie p. 6).
The post Oostende

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze man in de studio bij ‘The Masked Singer’: “Of speurder Karen Damen ontslagen is omdat ze té goed was?”

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan toont rechter expliciete beelden van verkrachting: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C. duidelijk tegen.

Lees meer »

Poolse man (27) dood op straat gevonden in Aalter, andere man (36) aangehouden voor schuldig verzuim: “Nooit iets verdacht of ruzie gemerkt”

Een Poolse man van 27 werd In de nacht van vrijdag op zaterdag hevig bloedend aangetroffen op straat op Lodorp in het centrum van Lotenhulle (Aalter). De man overleed ter plaatse. Het Parket voert een onderzoek en spreekt van een “een onduidelijk overlijden”, maar één man (36) werd alvast aangehouden op verdenking van doodslag en schuldig verzuim.

Lees meer »

“Ik zal alles blijven geven”: Karel Geraerts blijft strijdvaardig na nieuwe opdoffer met Schalke, maar is zijn positie nog houdbaar?

Een nieuw dieptepunt. Karel Geraerts heeft met Schalke 04 een pijnlijke 3-5-nederlaag geleden, nadat Die Königsblauen thuis nochtans 3-0 voor waren gekomen. De nederlaag te veel voor Geraerts? “Ik geef niet op”, klonk het alleszins bij Geraerts zelf na het debacle. Anderlecht houdt z’n situatie hoe dan ook nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »