Zeker 28 doden bij gasexplosie in Iraanse steenkoolmijn, nog meer dan 20 vermisten

In de Iraanse provincie Zuid-Khorasan zijn minstens 28 doden gevallen bij een gasexplosie in een kolenmijn. Dat meldt de staatstelevisie. Er zijn nog 24 mensen vermist en 17 slachtoffers raakten gewond. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe gevaarlijk is de gevreesde afdaling door ‘het zwarte gat’ van het WK tijdrijden écht? “Ik reed er met dichtgeknepen billen”

Remco Evenepoel noemt het de gevaarlijkste passage van het parcours. Alec Segaert vindt het een tricky keuze van de organisatie. Volgens Lotte Kopecky zat zelfs bondscoach Ludwig Willems in de volgwagen met klamme handjes. Hoe gevaarlijk is de afdaling van de Schwabachstrasse echt? Wij namen de proef op de som en gingen de afdaling – met de auto en te

Lees meer »

Hij was maar een half uur binnen in de parenclub van Siri C. (33) en Erik I. (51) en zat van kop tot teen onder het bloed. Maar waarom moest Bert H. (53) dood?

Waarom moest Maaseikenaar Bert H. (57) dood? Het is een vraag waar zelfs de speurders momenteel geen antwoord op hebben. Erik I. (51) en Siri C. (33), de twee uitbaters van parenclub 7 Sins die verdacht worden van moord, legden geen bekentenissen af en de onderzoeksresultaten uit Nederland laten op zich wachten. Wel zijn er aanwijzingen dat Bert H. gruwelijk

Lees meer »

“De gevangenis schrikt hem niet af”: net veroordeeld, maar fietsendief meteen weer op pad in Kortrijkse stationsomgeving

Een 36-jarige man uit Kortrijk schrok zich op 11 maart nog een hoedje toen hij veroordeeld werd tot 15 maanden effectieve celstraf voor de diefstal van een twintigtal fietsen en steps in Kortrijk. Toch pleegde hij vijf dagen later opnieuw een fietsdiefstal. “Blijkbaar schrikt de gevangenis hem toch niet zo heel erg af”, stelde de openbare aanklager vast.
The

Lees meer »

108ste Koolskamp Koers brengt volksfeest op de been: “Dit is onze hoogdag”

Vrijdagmiddag vond de jaarlijkse hoogdag in Koolskamp plaats. Het Kampioenschap van Vlaanderen – dat als officieus WK voor sprinters geldt – liet het dorpscentrum van de Ardooise deelgemeente volstromen. Een massa volk genoot van de stralende herfstzon en twaalf passages van het profpeloton. “Hiervoor nemen we met plezier een dag verlof”, klinkt het.
The post 108ste Koolskamp Koers brengt

Lees meer »

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »