Warm oceaanwater bedreigt ‘doomsday’-gletsjer: “Zeespiegel kan tot 3 meter stijgen”

De Thwaites-gletsjer, of de zogenaamde ‘doomsday’-gletsjer, smelt sneller dan gedacht. De smeltende gletsjer zou kunnen breken en zo de zeespiegel doen stijgen naar catastrofale hoogtes. Wetenschappers vrezen dat die weg nu al is ingezet en onomkeerbaar is.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen”

Het ziet ernaar uit dat het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp op een koninklijke sprint uitdraait. Tim Merlier, Jonathan Milan, Dylan Groenewegen, Arnaud Démare, Jordi Meeus, Pascal Ackermann en Gerben Thijssen staan op de voorlopige deelnemerslijst van vrijdag 20 september.
The post Wim Feys ziet Koolskamp Koerse vanuit volgwagen VolkerWessels: “We willen ons graag tonen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Week van de Mobiliteit en dan sporen scholen hun leerlingen aan om te voet of met de fiets te komen, ook als ze dat niet gewend zijn.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »