Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

 

Meer krantenkoppen in België

Véronique De Kock liet haar benen verzekeren: “Ik mocht zelfs niet skiën”

Het is een veelvoorkomende praktijk in Hollywood: beroemdheden die bepaalde lichaamsdelen laten verzekeren voor een som geld. Denk daarbij maar Jennifer Lopez die haar derrière voor 28 miljoen dollar liet verzekeren. Maar blijkbaar kan het ook bij ons in Vlaanderen: Véronique De Kock verklapte in ‘De tafel van Gert’ dat ze een verzekering nam op haar benen. De ex-Miss België

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

SFX Speelschaar krijgt Prijs Culturele Raad

Op maandag 16 september reikte de Stedelijke Culturele Raad haar jaarlijkse prijzen uit. De ‘Prijs Culturele Raad’ was deze keer voor de Koninklijke Speelschaar SFX Brugge en voor de ‘Prijs Jong/nieuw cultureel talent’ viel een ex aequo te noteren: de twee winnaars zijn muzikante Yentl Vanderiviere en hoornist Guillaume Michiels. Volgens cultuurschepen Nico Blontrock is
The post SFX Speelschaar

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »