Triomfweekend voor Thomas en Ward met Belgisch Solar Team

Het Innoptus Solar Team verovert zijn tweede titel dit weekend. Het studententeam van de KU Leuven kwam vrijdag als eerste over de streep in Zuid-Afrikaanse Sasol Solar Challenge én kroont zich vandaag tot Europees kampioen op het Circuit van Zolder. De Belgen namen al vroeg de leiding in de 24 uur durende wedstrijd en konden deze vast houden tot op het einde. De twee West-Vlamingen – Thomas Declercq uit Brugge en Ward Vanhulle uit Waregem – waren er ook bij.

De ingenieursstudenten behaalden vrijdag nog hun eerst overwinning op het Afrikaanse continent en konden zich vandaag tot Europees Kampioen kronen. Met hun eerder behaalde wereldtitel, vervolledigen de Belgen zo alle grote titels binnen één jaar. Het is bijzonder dat het team successen behaalt op twee continenten in één weekend en daarmee hun droom werkelijkheid maakt.

De Belgen wisten vanaf de start op kop te rijden en hielden hun strategie de volledige 24 uur van de wedstrijd vast. Dankzij het goede weer kon de zonnewagen optimaal presteren en zelfs ’s nachts bleven ze soepel doorrijden. De iLumen Solar Challenge is uniek, omdat de zonnewagens gedurende 24 uur over het circuit van Zolder racen.

Vooruitblik naar Australië

Het Europees kampioenschap is voor het kersverse team een goede introductie. Het team kan zich nu volop focussen op het ontwerpen en bouwen van een nieuwe wagen. Ze zullen de ervaring dat ze dit weekend opdeden zeker meenemen en implementeren wanneer ze zelf starten met de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap van 2025 in Australië.

The post Triomfweekend voor Thomas en Ward met Belgisch Solar Team is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Blaffende pandahonden” in Chinese zoo gaan viraal op sociale media: “Nooit beweerd dat het echte panda’s zijn”

Op sociale media gaan enkele beelden rond van "pandahonden" uit de Chinese dierentuin Shanwei Zoo. De dierentuin voldeed niet aan de criteria om reuzenpanda’s te krijgen en schilderde dan maar enkele chowchow-honden in zwart-witte kleuren. De zoo krijgt veel kritiek, maar volgens de directeur heeft het nooit beweerd dat het echte panda’s zijn. Het is al de tweede keer in

Lees meer »

Rik De Mil herleeft in het Zwarte Land en doet ook Charleroi herleven: “Luisteren is het moeilijkste wat er is voor een coach”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »

Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst”

De feestelijke sfeer was duidelijk voelbaar toen studenten, medewerkers en partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven op dinsdag 18 september samenkwamen op de Howest-campus aan het station om in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw de nieuwe gebouwen officieel in te huldigen.
The post Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst” appeared

Lees meer »

Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

De afgelopen twee jaar organiseerde Curieus Izegem een garageverkoop op de Bosmolens, maar dit jaar zouden ze dat niet meer doen. Christine Witdouck maakte gebruik van sociaal netwerk Hoplr om helpende handen te zoeken én te vinden. Op zondag 6 oktober hopen ze veel deelnemers en bezoekers te zien.
The post Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »