Politiek debat op 1 oktober in Heule: “Focus op onze grote deelgemeente”

De Kornuiten, een nieuw opgerichte organisatie, bestaande uit Marie Vanderaspoilden, Ward Ghekiere, Alex Rommel en Sven Synaeve, kondigen een politiek debat aan rond de gemeenteraadsverkiezingen. Dit evenement vindt plaats op 1 oktober 2024 om 20u in OC De Vonke in Heule en biedt een platform voor lokale politici om hun standpunten te delen en in discussie te gaan over de voorbije legislatuur.

Het debat zal worden gemodereerd door Sandy Snoeck, bekend van haar werk bij Inboorling. Deelnemers aan het debat zijn onder andere Ruth Vandenberghe voor Lijst Burgemeester-Stadslijst Kortrijk, Maxim Veys voor Vooruit, Giovanny Saelens voor N-VA, David Wemel voor Groen, Patrick Leny voor PVDA, Wouter Vermeersch voor Vlaams Belang en Claude Delatter voor Gezond Verstand Kortrijk. Elke partij krijgt de kans om zijn verhaal te brengen.

Supergemeente

Met dit debat willen De Kornuiten burgers aanmoedigen om actief deel te nemen aan het politieke proces en hun stem te laten horen. “Door de gewijzigde regelgeving is stemmen niet meer verplicht. Daarom vinden we het belangrijk dat alle burgers goed geïnformeerd zijn,” aldus Marie en Sven van De Kornuiten.

“Daarnaast vinden we het belangrijk dat de grootste deelgemeente extra aandacht krijgt. Hiervoor werken we samen met het Heuls Denk Platform (HDP). Samen met vertegenwoordiging van Heulse verenigingen hebben zij heel wat vragen en voorstellen geformuleerd die ze graag aan ‘de politiek’ willen voorleggen.”

“We deden ook een bevraging bij de Heulse bevolking. We willen op 1 oktober dan ook, in een tweede luik van de avond, in debat gaan over wat werkelijk leeft in ‘supergemeente’ Heule. Op de avond zelf zal er ook voldoende mogelijkheid zijn om nog vragen en ideeën aan te reiken.”

Het debat is gratis en start om 20 uur. Inschrijven is niet noodzakelijk, deuren gaan open vanaf 19 uur.

The post Politiek debat op 1 oktober in Heule: “Focus op onze grote deelgemeente” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Venezuela protesteert tegen inmenging EU en Spanje, arresteert vierde Amerikaanse staatsburger

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

Is dit de moeder van Dave Grohls buitenechtelijk kind? “Hij had vijftien jaar lang affaire met pornomaakster Annaliese Nielsen”

Er hangt nog steeds veel mysterie rond het buitenechtelijk kind van Dave Grohl. De Foo Fighters-frontman gaf vorige week in een socialemediabericht toe dat hij zijn vrouw Jordyn Blum ontrouw is geweest en hij een dochter heeft verwekt bij een andere vrouw. ‘Daily Mail’ kwam via betrouwbare bronnen ter ore dat Grohl vijftien jaar lang een intense affaire zou gehad

Lees meer »

Van dé sensatie in de Champions League tot een helft warmlopen in Kortrijk: waarom Club-spits Ferran Jutglà alweer op zijspoor zit

In 2022 behoorde hij zelfs tot de Spaanse voorselectie van Luis Enrique voor het WK, vandaag doet hij voornamelijk aan warmlopen bij Club Brugge. Het extreem hobbelige parcours van Ferran Jutglà (25), die bij de start van de Champions League een nieuwe low heeft bereikt. Of hoe een statement op zijn Instagram vandaag andermaal van toepassing is.

Lees meer »

Roeselare en Menen beginnen nieuwe seizoen in Lotto Volley League met overwinningen

Roeselare en Menen hebben zondag de eerste speeldag van de nieuwe Lotto Volley League afgesloten met een overwinning. Kampioen Roeselare haalde het met 0-3 (19-25, 21-25 en 26-28) bij Borgworm. Menen knokte zich naar een 2-3-zege (25-17, 23-25, 25-23, 20-25 en 11-15) bij Haasrode Leuven.
The post Roeselare en Menen beginnen nieuwe seizoen in Lotto Volley League met overwinningen

Lees meer »

Vrouw terecht voor afpersing na seksafspraakjes op hotel: “Toen klacht volgde beelden naar echtgenoot en kinderen gestuurd”

Toen de geldkraan dicht ging en de man met wie ze af en toe seksafspraakjes had op een hotel in Kortrijk klacht indiende, stuurde een 33-jarige vrouw compromitterende naaktbeelden naar zijn echtgenoot en kinderen. Ondertussen blijkt ze met de noorderzon verdwenen…
The post Vrouw terecht voor afpersing na seksafspraakjes op hotel: “Toen klacht volgde beelden naar echtgenoot en kinderen

Lees meer »

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »