OHL en KV Kortrijk houden elkaar in evenwicht in aangename match

OH Leuven en KV Kortrijk hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden aan Den Dreef. De partij begon wervelend, maar viel na een halfuurtje toch wat stil. De goals kwamen in de tweede helft via De Neve en een uitstekende N’Dri. 

Meer krantenkoppen in België

Meta verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse interventie”, zonder verder in details te treden.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (3): Leegstand tegengaan met lagere huurprijzen en autoluw centrum in het weekend

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de leegstand in het stadscentrum. Is die werkelijk zo groot? En vooral, wat is voor de verschillende partijen de oplossing voor een

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn

In Torhout is de heraangelegde stedelijke atletiekbaan nog niet volledig gekeurd voor officiële wedstrijden. Er ontbreken namelijk markeringen aan de rand van de buitenbaan. Raadslid Bavo Parmentier (Groen) bracht het punt tijdens de gemeenteraadszitting van maandag ter sprake.
The post Heraangelegde atletiekbaan in Torhout mist noodzakelijke buitenlijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers na ongeziene aanval met ontploffende biepers in Libanon: “7 oktober wordt een heel belangrijke datum”

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »