Nu Amazon het doet: moeten ook wij vrezen dat bedrijven telewerk gaan verbieden? Expert: “’In dat zottenkot werk ik niet’, zal je horen”

Vanaf januari is het bij de administratieve diensten van Amazon over en uit met telewerken: medewerkers worden net als voor de pandemie vijf dagen per week in het bedrijf verwacht, heeft de CEO aangekondigd. Ook bij ons trekken veel werkgevers stilaan hun neus op voor al dat personeel dat naar eigen goeddunken z’n agenda invult. En dat zijn er steeds meer, tonen nieuwe cijfers. Mogen we hier ook zo’n maatregelen verwachten? En wat is nu eigenlijk het productiefst? Onderzoeker Hendrik Delagrange legt uit. 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Sint-Genesius-Rode wil Nederlandstalige kiesbrief aanvechten, volgens minister Peeters verloopt alles volgens regels

In faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode is ophef ontstaan over de taal waarin de uitnodigingsbrief voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is opgesteld. Inwoners kregen een Nederlandstalige brief, verstuurd door de gouverneur van Vlaams-Brabant. Volgens burgemeester Pierre Rolin is de brief onwettelijk. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) ziet geen probleem.

Lees meer »

Gerechtelijk onderzoek geopend naar agente die man doodschoot aan ziekenhuis Dendermonde, slachtoffer was geboeid 

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend naar het dodelijk schietincident aan het ziekenhuis van Dendermonde. Een politieagent schoot daar afgelopen weekend op de parking een man dood die een psychose had. Het slachtoffer was al geboeid toen hij werd neergeschoten. De voorlopige aanklacht van het onderzoek is ‘onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’. Het is onduidelijk of

Lees meer »

Hogeschool Vives eert olympiër Koen Naert

Op de feestelijke zitting naar aanleiding van de opening van het academiejaar in hogeschool Vives werd langeafstandsloper en auteur Koen Naert op dinsdag 17 september in de bloemetjes gezet. Hij ontving er de Aureus Vives. Elk jaar eert de hogeschool immers een verdienstelijke persoon die aan Vives studeert, heeft gestudeerd of werkt. Dit jaar ging
The post Hogeschool Vives

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Vijftien doden na instorting van gebouw in Sierra Leone

Bij de instorting afgelopen maandag van een gebouw van zeven verdiepingen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn al vijftien doden gevallen. Vijf van hen zijn kinderen jonger dan 5. Er zijn intussen ook acht mensen, onder wie twee jongens jonger dan 5, levend vanonder het puin gehaald. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

Lees meer »

Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw superdag”

Wout Alleman (28) verschijnt zondag aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike op de marathonafstand. In Snowshoe, in de Verenigde Staten, ambieert de Otegemnaar, die vorig jaar de Europese titel veroverde, een mooie uitslag. “Na een mindere zomer voel ik me net op tijd weer goed.”
The post Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw

Lees meer »

Zwembad Sint-Niklaas wordt verwarmd met warmte uit rioolwater

Het nieuwe zwembad De Watermolen in Sint-Niklaas zal verwarmd worden met riothermie. Een techniek waarbij de warmte uit het rioolwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Riothermie vermindert zowel de energiekosten en de CO2-uitstoot. Het is de eerste keer dat riothermie toegepast wordt in een gebouw dat niet van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin is.

Lees meer »

De Brusselse formatie lijkt wel verstrikt geraakt in een gordiaanse knoop, of kan die toch nog worden ontward? 

100 dagen na de verkiezingen zit de vorming van een nieuwe Brusselse regering volledig vast. Dat heeft veel te maken met de ingewikkelde politieke structuur van onze hoofdstad, die de belangen van de Nederlandstalige minderheid moet waarborgen. Daardoor raken erg veel partijen betrokken bij de formatie en liggen de te verzoenen standpunten en belangen soms erg ver uiteen. Dat vergroot

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »