Na 21 dagen fietsen: Linde Merckpoel en Nona Van Braeckel ontdekken de “bicycle high” 

Na 21 dagen kunnen Linde Merckpoel en Nona Van Braeckel zich geen leven meer voorstellen zonder fiets. Dat hebben ze ondervonden nadat ze een nieuwe gewoonte probeerden aan te leren: meer de fiets nemen. "Fietsen ging nog nooit zo snel. Als je die fietssnelwegen en speedpedelecs ziet: het is bijna zot om geen helm aan te doen." 

Meer krantenkoppen in België

Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.
The post Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De wagen wat vaker laten staan, da’s niet altijd een goed idee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De gevangenis was echt mijn thuis. Ik had het daar goed”: Dirk (44) is één van de gedetineerden die plots vervroegd vrijgelaten zijn

Vervroegd vrijkomen? Voor de meeste gedetineerden klinkt dat als de lotto winnen. Maar niet voor Dirk(44). Samen met 100 andere gedetineerden kwam hij plots vervroegd vrij. Allemaal zijn ze op “verlengd penitentiair verlof” gestuurd om de overbevolking aan te pakken. Aan HLN lucht hij zijn hart over zijn onverwachte, vroege thuiskomst, die hem vooral een hoop angst bezorgt: “Ik kon

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: “Momenteel al eerste overstromingen in Italië”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. De meeste regen zal vandaag vallen. Ook

Lees meer »

‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl

Blankenberge was in 2021 een van de eerste steden die instapte in het pilootproject ‘De Click’. Via een app konden gebruikers punten sparen voor elk stuk opgeraapt zwerfvuil of eigen afval dat in de vuilnisbak terechtkwam. Na drie jaar wordt het project stopgezet.
The post ‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl appeared first on

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »