Minstens 4 doden en 21 gewonden bij schietpartij in Alabama, daders nog niet gevat

Bij een schietpartij in Birmingham, in de Amerikaanse staat Alabama, zijn minstens 4 personen om het leven gekomen en 21 anderen gewond geraakt. Er wordt gezocht naar meerdere voortvluchtige schutters, meldt de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Volledige lijst van Nieuwe Kuurne met zes beloftes voor Kuurne

Het burgerplatform Nieuw Kuurne maakt z’n volledige lijst bekend. Tom Leece is lijsttrekker, Ann Dendauw Vanooteghem en Geert Dewaegenaere nemen de tweede en derde plek in. Geert Veldeman is de lijstduwer. De partij doet ook zes beloftes voor Kuurne. Ze beloven niet in een meerderheid te stappen als er daar niet aan voldaan wordt.
The post Volledige lijst van

Lees meer »

Nieuwe speeltoestellen op wijkspeelpleintjes

Op voorstel van de wijkraden Gistel Centrum en Gistel Oost heeft het stadsbestuur geïnvesteerd in kindvriendelijke omgevingen. Zo werden op verschillende wijkspeelpleintjes nieuwe speeltoestellen geplaatst. “Deze toevoegingen zijn bedoeld om de speelervaring voor kinderen in de buurt te verbeteren en hen een veilige en leuke plek te bieden om te spelen”, klinkt het eensgezind vanuit
The post Nieuwe speeltoestellen

Lees meer »

Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.
The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »