Meer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn zal morgen niet rijden

Door een algemene staking bij De Lijn zal 55 procent van de bussen en trams van de Vlaamse vervoersmaatschappij morgen niet rijden. Dat meldt De Lijn. Het personeel bij De Lijn wil met de stakingsactie zijn ongenoegen uiten over de manier waarop de directie van De Lijn communiceert over de jaarplanning voor volgend jaar. Dat gebeurt volgens hen te eenzijdig. 

Meer krantenkoppen in België

Vakbonden trekken door Brussel uit solidariteit met werknemers in industriesector: “Dit gaat niet alleen om Audi, het is een domino-effect”

Vandaag betogen meer dan 5.000 vakbondsmilitanten in Brussel onder het motto ‘De industrie is van ons’. Ze steunen het personeel van Audi en andere werknemers in de Belgische industrie waarvan de banen bedreigd zijn. De vakbonden eisen een sterk en duidelijk industrieel beleid. Ook enkele werknemers van Audi trokken mee door de straten van Brussel. “Ik werk al 34 jaar

Lees meer »

Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens pleit voor meer dialoog: “We willen vaker gehoord worden”

Gehoord worden. Dat staat bovenaan het verlanglijstje van Unizo Wingene-Zwevezele. “We vragen van het gemeentebestuur een effectief ondersteunend beleid via open dialoog en samenwerking”, stelt Unizo-voorzitter Nathalie Bauwens (45). Al in juni heeft Unizo een verlanglijstje ingediend, met vier kernpunten: meer dialoog, meer aandacht voor lokale economie, een kernversterkend beleid en samenwerking met zowel Unizo als de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).<br

Lees meer »

Burgemeester Kris Declercq doet oproep naar formateur Bart De Wever: “Geef ons meer middelen om overlast tegen te gaan”

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq wil samen met politie en parket de strijd tegen overlast en drugs intensifiëren. Dat willen ze doen door de verschillende instrumenten beter op elkaar af te stemmen. Toch diegene die voor handen zijn, want alles bij elkaar zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom doet burgemeester Kris Declercq een oproep naar federaal formateur Bart De Wever voor

Lees meer »

Advocaat-generaal vraagt vrijspraak voor Daisy in assisenproces rond moord op Heidi Reyntjens: “Alleen Inge is schuldig aan moord”

Ze stonden deze week met z’n tweeën voor de assisenjury, maar advocaat-generaal Björn Backx heeft de jury gevraagd om alleen Inge Reyntjens schuldig te verklaren aan de moord op Heidi Reyntjens. Voor Daisy V.M. heeft het openbaar ministerie de vrijspraak gevorderd. De zus van Inge, die een mentale beperking had, werd in april 2019 zwaar toegetakeld teruggevonden in het kanaal

Lees meer »

Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout

De dames van Holstra WINGS Wevelgem-Moorsele zijn het seizoen overtuigend begonnen. Met achtereenvolgende zeges tegen BC Oostende en Basket SKT Ieper staat de ploeg van coach Xavier Marescaux foutloos bovenaan het klassement. Dit weekend gaat de oranje-zwarte garde op bezoek bij Torhout Lions.
The post Holstra Wevelgem neemt het op tegen Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor kust van Duinkerke: “Geen obstakel, maar kans”

Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van Haven Oostende Charlotte Verkeyn (N-VA) is bezorgd omtrent de plannen voor de bouw van een windmolenpark voor de kust van Duinkerke. Verkeyn verzet zich dan ook fel tegen het project. “De gevolgen voor onze kust én Oostende zijn ronduit desastreus”, zegt ze.
The post Oostends havenvoorzitter Charlotte Verkeyn wil arbitrageproces rond bouw windmolens voor

Lees meer »

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »