Maleisische politie pakt opnieuw 355 mensen op in onderzoek naar “horrortehuizen”

In het onderzoek naar de grootschalige mishandeling van kinderen in tehuizen, zijn in Maleisië nog eens 355 personen opgepakt. Dat heeft de Maleisische politie zaterdag gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Tirannie van de minderheid? De geblutste democratie van Amerika

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn geen schoonheidswedstrijd tussen Donald Trump en Kamala Harris. De toekomst van de Amerikaanse democratie staat min of meer op het spel. Hoe gezond is het bestuur van de VS? Waarom kan de minderheid zomaar de macht grijpen in Amerika? Wat is er fout met de Amerikaanse grondwet en waarom gaat de polarisatie maar niet liggen?

Lees meer »

Nederlander Max Kroonen troeft na schitterend ploegenspel Belgen af en snelt naar zege in Textielprijs Vichte

Max Kroonen (VolkerWessels) heeft dinsdag de 92e editie van de Textielprijs, over tien ronden van 16,85 kilometer, in het West-Vlaamse Vichte gewonnen. De 24-jarige Nederlander zette, in deze profkoers op de nationale kalender, een solo op in volle finale en haalde het licht afgescheiden voor Arjen Livyns (Lotto Dstny). Die liet op zijn beurt na een sprint met vier Baptiste

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind Getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Man komt om het leven bij graafwerken aan woning in Asse

In Asse een man om het leven gekomen bij graafwerken aan een woning. 2 mannen waren een metersdiepe sleuf aan het graven, maar op een bepaald moment begaven de wanden van die sleuf. De 2 raakten bedolven, met fatale gevolgen voor een van hen. De andere man raakte maar lichtgewond.

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »