LIVE MECHELEN-CERCLE BRUGGE (16u). Eerste basisplaats voor Raman, 19-jarige Kakou aan aftrap bij Cercle

KV Mechelen en Cercle Brugge bengelen allebei een beetje onderin na zeven speeldagen. Drie punten zijn dus zeer welgekomen. Vooral de Vereniging is op zoek naar vertrouwen en kon al een tijdje niet meer winnen. Wat wordt het vandaag? 

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.
The post Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld,

Lees meer »

Tweedaagse Groote Stooringe brengt duizenden bezoekers op de been in Roeselare

De Groote Stooringe vond dit weekend voor het eerst gespreid over twee dagen plaats. Zowel zaterdag als zondag vergaapten duizenden bezoekers zich aan spectaculaire acrobaten- en circusacts in de Ooststraat en op de pleinen in de binnenstad van Roeselare.
The post Tweedaagse Groote Stooringe brengt duizenden bezoekers op de been in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »

Kledingfabrikanten mogen zelf kiezen of en hoe ze de maat van jouw T-shirt of broek aanduiden

Kledingfabrikanten zijn niet wettelijk verplicht om aan te duiden welke maat een T-shirt of broek precies heeft. Ze mogen zelf bepalen of en hoe ze dat al dan niet doen. Nieuwslezer Chaima Saysay vertelt in de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het Radio2-consumentenprogamma ‘WinWin’, hoe het haar ergert dat kledingmaten zo vaak van elkaar verschillen.

Lees meer »

Vader Hendrik (59) en zoon Tuur (39) kregen beiden een nieuw hart: “Voor hem doe ik extra mijn best, want hij ziet in mij zijn toekomst”

6 mei 2005. Het is de datum waarop het leven van Hendrik Derammelaere (59) uit Deerlijk voor de tweede keer startte. Hij kreeg die dag, na jaren sukkelen met zijn eigen hart, een nieuw donorhart. Hij doet dit weekend mee aan de Belgische Transplantoux Spelen om te tonen dat je na een transplantatie helemaal niet afgeschreven bent. Zijn zoon Tuur

Lees meer »

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Lokale gidsen zijn zoekactie gestart”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »