LIVE FORMATIE. Diependaele roept N-VA, CD&V en Vooruit weer samen voor Vlaamse formatie

De crisis in de Vlaams formatie lijkt vergeven en vergeten te zijn. Volgens de onderhandelaars van Vooruit, N-VA en CD&V is een akkoord vóór de lokale verkiezingen van 13 oktober nog altijd mogelijk. Volg de laatste updates over de formatie en de lokale verkiezingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Oostende en Proper Strand Lopers geven gehoor aan oproep van zusterstad Monaco en ruimen afval op strand

Zaterdag 21 september stond met stip genoteerd op de agenda van iedereen die een proper strand een warm hart toedraagt. Een dag eerder was het officieel World Cleanup Day. Voor die gelegenheid riep Monaco al haar zustersteden op om hun steentje bij te dragen. Een van die zustersteden is Oostende en dus sloegen de vrijwilligers van De Proper Strand Lopers

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Politici kosten Vlaamse gemeenten jaarlijks 161 miljoen euro, personeel 6,3 miljard: wat zijn de belangrijkste uitgaven in jouw gemeente?

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit tweede deel kijken we naar de

Lees meer »

Pop-up speeltoestel krijgt definitief plekje in Ten Bulke

Het was één van de grootste publiekstrekkers op de Grote Markt deze zomer: het grote speeltuig. Het kwam er nadat het stadsbestuur een burgerparticipatiemoment in het leven had geroepen. Daar konden de inwoners zelf kiezen voor de stijl en uitvoering van het speelrek. De plaatsing op de Grote Markt was van tijdelijke aard, waarna op
The post Pop-up speeltoestel

Lees meer »

Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters

Op maandag 7 oktober organiseert Unizo Heuvelland-Mesen een debat met alle kandidaat-burgemeesters van de gemeente Heuvelland. Dit debat, gemodereerd door journalist Lieven Verstraete, biedt een unieke gelegenheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de kandidaat-burgemeesters over de thema’s die Heuvelland als gemeenschap raken.
The post Unizo Heuvelland-Mesen organiseert debat met alle kandidaat-burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Cuesta brengt moderne kunst in straatbeeld in Tielt: “Dit is geen makkelijk verteerbare beeldenroute”

Woensdag werd de vijfde editie van het Tieltse kunstfestival Cuesta met een knal geopend op het Hulstplein. Letterlijk, want daar staat een explosieve buizenconstructie die doet denken aan de opstelling van de troepen bij de slag bij Waterloo. Het is een van de zeven hedendaagse kunstwerken die nog tot en met 27 oktober te bewonderen zijn in het straatbeeld.

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »