Linkse kandidaat Dissanayaka wint presidentsverkiezingen in Sri Lanka

De kandidaat van de linkse coalitie in Sri Lanka, Anura Kumara Dissanayaka, heeft de presidentsverkiezingen in het land gewonnen. Dat heeft de kiescommissie bekendgemaakt. Het Aziatische land beleefde de voorbije 2 jaar een zware financiële crisis die een onpopulair besparingsbeleid inluidde. 

Meer krantenkoppen in België

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Mauri Vansevenant moet leiderstrui in Ronde van Luxemburg opnieuw aan Mathieu van der Poel laten

Juan Ayuso (UAE Team Emirates) heeft zaterdag in Differdange de vierde etappe in de Ronde van Luxemburg (2.Pro) gewonnen. In een tijdrit van 15,5 kilometer was de 22-jarige Spanjaard zeven seconden sneller dan de Italiaan Antonio Tiberi. De Deen Mads Pedersen werd derde op elf seconden. Vincent Van Hemelen was als veertiende, op 39 seconden, beste Belg.
The post

Lees meer »

Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer

Verschillende gemeentelijke medewerkers van De Haan deden bij de vakbond hun beklag over ongepast gedrag van schepen Marleen De Soete. Die klachten, die onder meer gaan over favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer, zouden ook tot een verhoogd ziekteverzuim hebben geleid. Maar De Soete zelf voelt zich daar niet verantwoordelijk voor.
The post Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen

Lees meer »

Mauri Vansevenant wint koninginnenrit en is de nieuwe leider in Ronde van Luxemburg

Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step) heeft vrijdag de derde etappe in de 84e Ronde van Luxemburg (cat. 2. Pro) gewonnen. In de 201,3 kilometer lange koninginnenrit van Rosport naar Diekirch zette de 25-jarige West-Vlaming met nog vier kilometer te rijden een solo op. De Italiaan Davide Formolo werd op achttien seconden tweede. De Nederlander Mathieu van der Poel won op 41

Lees meer »

Gemeente brengt hulde aan gouden jubilarissen

Naar jaarlijkse traditie werden koppels, die de voorbije maanden hun gouden huwelijksverjaardag vierden, door de gemeente uitgenodigd op de koffie in het ontmoetingscentrum De Stip. Vijftien koppels tekenden present: Gerard en Cecile Verhenne-Van Deynse uit Oostkamp (14 april 1974), Thierry en Jeannine Carels-Kerkhove uit Hertsberge (7 juni 1974), Freddy en Marilyn Van Ackere-Blomme uit Ruddervoorde
The post Gemeente brengt

Lees meer »

Leerlingen scholengroep Sigo Eernegem-Gistel leven zich uit op sportdag in de Klokkenputten

Ondanks het minder mooie weer is de sportdag van scholengroep Sigo Eernegem-Gistel zeer goed verlopen. De leerlingen hebben uiteindelijk al hun sportieve activiteiten met heel veel enthousiasme kunnen uitvoeren. Bij de activiteiten met muziek gingen ze volledig uit de bol en konden ze uit volle borst meezingen. De sportdag vond plaats in de Klokkenputten in
The post Leerlingen scholengroep

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (89): Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels.
The post Bruggeling onder de loep (89):

Lees meer »

Eurostar dreigt ermee Nederland te verlaten

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar dreigt ermee in 2025 geen treinen meer te laten rijden op Nederlandse bodem. “Zonder toegang tot noodzakelijke infrastructuur worden de verbindingen met Londen en Parijs opgeschort”, zegt Eurostar-topvrouw Gwendoline Cazenave in een opiniestuk in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »