Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan”

Naar traditie trapte Cultuurcentrum Brugge het nieuwe seizoen weer af met de tijdelijke benaming van het pleintje bij theaterzaal Biekorf naar een Brugse culturele persoonlijkheid. Dit jaar werd voor actrice Liesa Naert gekozen. “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan en verslond destijds boeken uit de bibliotheek hierbij”, zegt Liesa Naert.

Liesa Naert treedt met deze tijdelijke naamgeving van het Biekorf-plientje in de voetsporen van, in volgorde sinds 2016, Jacqueline Compernolle, Marec, Lara Taveirne, Peter Slabbbynck, Anna Vercammen, Sam Louwyck, DJ Grazzhoppa en vorig jaar de betreurde dichteres Patricia Lasoen. Liesa, die opgroeide in Brugge, is als actrice uiteraard bekend van rollen in Willy’s en Marjetten, Quiz Me Quick, Eigen Kweek, Gevoel Voor Tumor, Nonkels en nog een hele resem aan televisie en filmproducties. Daarnaast schittert ze ook regelmatig op de Vlaamse bühnes in theaterproducties, is ze een veelgevraagd gezicht in panelshows, en leent ze sinds vorig jaar ook haar stem aan radiozender Nostalgie. “Door elk seizoen samen te werken met creatieve Bruggelingen verzekert het Cultuurcentrum zich van een frisse blik op zowel de programmatie als het Cultuurcentrum zelf en bij uitbreiding op het leven in Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw (cd&v). Liesa Naert zal samen met het collectief Club Magie en beeldend kunstenaar Diego Latruwe, wiens solotentoonstelling zondagmorgen werd geopend, een seizoen lang de programmatie kleuren.

“Liesa zal het seizoen kleur geven met als rode draad het thema ‘Lof der Speelsheid’. Als haar televisiewerk in bijvoorbeeld Willy’s en Marjetten en Quiz Me Quick iets zijn om op voort te gaan dan mogen we ons inderdaad aan een zeker niveau van speelsheid verwachten”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (cd&v).

Interactie met Bruggelingen

“Ik heb nog vakantiejobs gedaan hier bij de theaterzaal, verslond boeken uit de bibliotheek hierbij en bracht heel wat tijd door in de toenmalige cactusclub en de republiek hier in de Sint-Jacobsstraat. Dus plek is me zeker niet vreemd”, geeft Liesa Naert zelf mee. “Dit theaterseizoen wil ik ook in interactie gaan met de Bruggelingen, onder meer door een geheimenbox die Brugge zal rondreizen en waarmee we een luisterspel zullen maken.”

The post Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glenn Vandenberghe na Europees nu ook wereldkampioen cable wakeboarden

Glenn Vandenberghe (31) uit Knokke-Heist en lid van het plaatselijke Lakeside Paradise heeft zich in Le Kable, in Choisy-le-Roi, nabij Parijs tot wereldkampioen cable wakeboard gekroond bij de masters, bij de heren +30. Glenn deed beter dan Almaz Smaiylkulov uit Kirgistan en de Brit Nick Davies. Het ging om het IWWF World Cable Wakeboard Championship waar selecties te bemachtigen waren

Lees meer »

“Ik heb een diep respect voor vrouwen”, zei verdachte in Franse verkrachtingszaak. En toen toonde de rechtbank de beelden

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen

Lees meer »

Man uit Diest wanhopig op zoek naar specifieke speelgoedzwaantjes voor dochter met beperking: “Houden ons hart vast als het stuk gaat”

Inwoner van Diest Xavier Lesenne is wanhopig op zoek naar heel bijzondere speelgoedzwaantjes. Het witte zwaantje is het favoriete speelgoed van zijn dochter met een mentale beperking. Omdat ze er zo aan gehecht is, kocht hij elk exemplaar dat hij kon vinden. "Maar er blijft er maar eentje over. We houden ons hart vast als dat stuk gaat", zegt Xavier.

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en drie andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »

Stijn en Audrey bouwen Furnevent voor één nacht om tot discotheek: “Stripshows tussen het publiek”

Onder de noemer The Blitz Projects willen Stijn Voeten en Audrey Frederic de discotheekbeleving van weleer herintroduceren. Niemand minder dan ‘Mr. Zillion’ Frank Verstraeten komt in Furnevent draaien, omgeven door laserstralen en strippers. Alleen meerderjarigen zijn toegelaten en het feestje gaat door tot 5 uur.
The post Stijn en Audrey bouwen Furnevent voor één nacht om tot discotheek: “Stripshows

Lees meer »

Welk profiel heeft Anderlecht nodig? En zijn er gevolgen voor Fredberg? Degryse bespreekt dé hamvragen in zoektocht naar nieuwe coach

Nu Brian Riemer niet langer coach is van Anderlecht, liggen er wel wat hamvragen op tafel. Kwesties die onze analist Marc Degryse uitvoerig bespreekt. Naar welk profiel moet het bestuur op zoek? Aan welke namen denkt Degryse daarbij, of zouden net geen goeie match zijn? En wat zijn de gevolgen voor CEO Sports Jesper Fredberg, die toch veel invloed leek

Lees meer »