Laatste momenten zomers weer: “De herfst komt dichterbij”

Ondanks een bewolkte start en kans op buien, belooft het een grotendeels droge autoloze zondag te worden met tegen de avond kans op onweer. Het zijn de laatste momenten om nog te genieten van zomers weer. “Later in de week wordt het overal wisselvalliger, koeler en windiger”, volgens onze weerman David Dehenauw. 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor: “Slachtoffers worden weer in hun oude rol geduwd”

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

Lees meer »

Tweede lichting tuincoaches krijgt diploma overhandigd

Regionaal Landschap Westhoek organiseerde voor de tweede keer een cursus voor tuincoaches. Op maandag 9 september werden de diploma’s uitgereikt in het bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide.
The post Tweede lichting tuincoaches krijgt diploma overhandigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu al 11 doden en 4.000 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “Enige die in staat zou zijn tot zo’n ongelofelijk infiltratieproces, is de Mossad”

In Libanon zijn dinsdag zeker 4.000 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook elf mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Zwitsers wijzen voorstel om natuur beter te beschermen af

De Zwitserse kiezers hebben zich in een referendum met ruime meerderheid uitgesproken tegen een betere bescherming van de biodiversiteit in het land. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut gfs.bern in opdracht van de Zwitserse televisie. Onder meer de federale regering en de landbouwers vonden het voorstel te verregaand.

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De wagen wat vaker laten staan, da’s niet altijd een goed idee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge verliest thuis van AA Gent met 2-4

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion de duimen moeten leggen voor een efficiënt AA Gent. De Buffalo’s wonnen een spectaculaire Slag om Vlaanderen met 2-4, na een match die grotendeels gedomineerd werd door Blauw-zwart.
The post Club Brugge verliest thuis van AA Gent met 2-4 appeared first

Lees meer »