Koning op de fiets, sofa’s op straat en yoga op de fly-over in Gent: zo ziet autoloze zondag eruit

Heel wat straten zijn afgesloten in meer dan 50 steden en gemeenten in Vlaanderen, want het is autoloze zondag. Ook het volledige Brussels Gewest is autovrij. De gelegenheid om verschillende activiteiten op straat te organiseren. Zo heeft de koning al gefietst door Mechelen, picknicken er verschillende mensen op de fly-over in Gent en staan er sofa’s op straat in Genk. Een overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »

Kobe Lefebvre geselecteerd voor World Youth Choir: “Een hele eer om in dat koor te mogen zingen”

De 26-jarige Kobe Lefebvre uit Beveren-Leie werd als enige Vlaming geselecteerd om deel te nemen aan het World Youth Choir, een internationaal gerenommeerd koor dat samengesteld wordt op basis van internationale audities. Het werd een onvergetelijke ervaring op topniveau.
The post Kobe Lefebvre geselecteerd voor World Youth Choir: “Een hele eer om in dat koor te mogen zingen” appeared

Lees meer »

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners krijgen subsidies voor aanleg geveltuintjes

Met een subsidiereglement moedigt Koksijde zijn inwoners aan om geveltuintjes aan te leggen op het openbaar domein aan de straatkant. Aanvraagformulieren zijn te vinden op www.koksijde.be/klimaat. Schepen van Leefmilieu Charlotte Castelein: “Met een geveltuintje verfraai je het straatbeeld. Gevelgroen zorgt voor extra isolatie, beschermt tegen extreme warmte en koude en vormt een buffer tegen fijnstof.”
The post Inwoners krijgen

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

KIJK. Wetenschappers kennen eindelijk de bron van mysterieuze “Star Wars-geluiden” die uit de diepst bekende plek in de oceaan komen

Het kwam al uit één van de meest mysterieuze plekken op aarde en plaatste wetenschappers tien jaar lang voor een raadsel. En luister maar, het klinkt best vreemd en griezelig: eerst is er dat lage, brommende geluid dat door de diepte galmt. En dan volgt een hoge, metaalachtige soort beltoon. Bzzzzzz, pieuw, pieuw, pieuw, pieuw. Onderzoekers vergeleken het tweede deel

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge

Aan de jachthaven van Zeebrugge opende vrijdagnamiddag Park aan Zee officieel de deuren. Ontwikkelaar Triple Living bouwde er een residentie met 39 assisentiewoningen. Het project staat ook open voor nog niet zorgbehoevenden, bijvoorbeeld als tweede verblijf aan zee.
The post Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »