KIJK. Goud ondanks valse start: Evenepoel kent even problemen met ketting vlak voor het vertrek

Even schrikken voor Remco Evenepoel. Vlak voor de start van zijn tijdrit op het WK wielrennen, sukkelde de uittredende wereldkampioen en olympische kampioen tijdrijden met een probleem aan de ketting. 

Meer krantenkoppen in België

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Hoe gevaarlijk is de gevreesde afdaling door ‘het zwarte gat’ van het WK tijdrijden écht? “Ik reed er met dichtgeknepen billen”

Remco Evenepoel noemt het de gevaarlijkste passage van het parcours. Alec Segaert vindt het een tricky keuze van de organisatie. Volgens Lotte Kopecky zat zelfs bondscoach Ludwig Willems in de volgwagen met klamme handjes. Hoe gevaarlijk is de afdaling van de Schwabachstrasse echt? Wij namen de proef op de som en gingen de afdaling – met de auto en te

Lees meer »

Een verkiezingscampagne is de zoektocht naar de ‘beste vijand’

Een verkiezingscampagne voeren, zeker bij de gemeenteraadsverkiezingen, is de zoektocht naar je ‘beste vijand’. Dat is de tegenspeler tegen wie je je kan afzetten, je tegenpool, waardoor je de kiezer een duidelijke keuze biedt: ofwel stem je voor de ene, ofwel stem je voor de andere. In alle gevallen profiteren de 2 partijen van elkaar. Het mechanisme werd dit weekend

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Peter Samyn is keizer bij de Driewegstoters

Het lokaal van de Driewegstoters is in café Den Drieweg in de Stegelstraat. “We tellen 25 leden”, vertelt voorzitter Kurt Maddens. “De eerste zaterdag van juni hebben we traditioneel onze kampioenenhulde, in april is er de jaarlijkse kaarting met tombola. In april is er het koningschap, een tornooi onder de leden. Het leuke eraan is
The post Peter Samyn

Lees meer »

Man steekt wild om zich heen met mes bij Erasmusbrug in Rotterdam: dode en zwaargewonde, verdachte riep “Allahu akbar” zeggen getuigen

Bij de Erasmusbrug in de Nederlandse havenstad Rotterdam is donderdagavond rond 20 uur een man overleden nadat een voorbijganger hem stak met een groot mes. De stekende man maakte een tweede slachtoffer dat zwaargewond en met spoed naar het ziekenhuis gebracht is. Ook de verdachte raakte gewond toen hij overmeesterd kon worden door omstanders en toegesnelde agenten.

Lees meer »

Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend

Het kartel Vooruit/Groen heeft haar volledige lijst bekendgemaakt. De lijst omvat 21 kandidaten voor Vooruit en 8 voor Groen. “Het is een mix van interesses en engagementen, van stad, wijken en deelgemeenten”, luidt het. “We willen de burgemeester leveren en opnieuw de grootste fractie worden.”
The post Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »