K.V. De Haan organiseert 31e Nationale Zee-Honden-wandeling

Hondenschool K.V. De Haan organiseert op zondag 29 september de 31e editie van de Nationale Zee-Honden-wandeling. Start en aankomst zijn zoals vanouds weer voorzien in het sport- en recreatiecentrum Haneveld.

De Zee-Honden-wandeling werd voor het eerst georganiseerd in 1992. Ondertussen komen jaarlijks meer dan 2.500 wandelaars uit het hele land meegenieten van een prachtig parcours (7, 11 of 15 km) doorheen de Concessie, in de Duinbossen en langs het strand met onderweg leuke verrassingen voor de hondjes en milieuvriendelijke drank- en eetstandjes. Meer dan tachtig gemotiveerde vrijwilligers zorgen voor de bekende vlekkeloze organisatie, waarbij ook heel wat aandacht wordt besteed aan netheid.

Gratis poepzakjes

“Al bij de allereerste editie in 1992 kregen alle deelnemers – dat waren er toen al meer dan vijfhonderd – gratis poepzakjes mee en werd er nauwlettend toegezien op het vermijden van zwerfvuil. Zo dragen we mee ons steentje bij aan een positief beeld van honden en hun baasjes”, zegt voorzitter Steve Vandaele.

Vertrekken kan tussen 9 en 15 uur, voor de inschrijving betaal je?5 euro?(vooraf inschrijven mogelijk voor groepen vanaf tien personen). De 31e Zee-Honden-Wandeling wordt omstreeks 18 uur afgesloten.

The post K.V. De Haan organiseert 31e Nationale Zee-Honden-wandeling is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »

Na week afwezigheid verschijnt hoofdbeschuldigde in Franse verkrachtingszaak morgen opnieuw voor rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidsproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel

De 41-jarige Jürgen M. blijft een grote negen maanden na de moord op Veronique Nobus (36) langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. De ex-partner stak de verpleegster vorig jaar met een stortvloed aan messteken dood in haar appartement.
The post Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Van bescheiden eenmanszaak tot internationaal bedrijf: IGW viert 75 jaar vakmanschap

Op zaterdag 14 september vierde IGW, het vroegere Watteeuw, haar 75ste verjaardag in de Kampveldstraat in Oostkamp. Alle werknemers kregen op deze opendeurdag de kans om familie en vrienden uit te nodigen voor een fabrieksbezoek, wat die dag massaal werd gedaan. Het bezoek werd ook gekoppeld aan het zusterbedrijf BMT Aerospace in Oostkamp.
The post Van bescheiden eenmanszaak tot

Lees meer »

Inge Reyntjens schuldig bevonden aan moord op zus Heidi

Een Antwerpse assisenjury heeft Inge Reyntjens (56) donderdag, na ruim vier uur beraadslaging, schuldig bevonden aan de moord op haar verstandelijk beperkte zus Heidi Reyntjens (49). Het slachtoffer verdronk vijf jaar geleden door haar toedoen in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Inges ex-vriendin Daisy V.M. (42) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook had gevorderd.

Lees meer »

Goud voor André Mollet en Rita Bulcke

Rita Bulcke (°1954 in Veurne) werkte een tijdje als zorgkundige in het toenmalige Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne, toen André Mollet (°1951 in Diksmuide) haar daar toevallig voor de eerste keer ontmoette aan het ziekbed van een familielid. Deze ontmoeting zou later in een dancing in Diksmuide een vervolg kennen. Ze trouwden op 13 september 1974. Hun
The post Goud voor

Lees meer »

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »