Israël voert opnieuw “grootschalige” luchtaanvallen uit in Libanon, VS roepen landgenoten op daar te vertrekken

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm

Kunstkring Mercurius uit Leffinge stelt voor de 49ste keer tentoon op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in zaal De Zwerver. Maar wat hebben vier Gistelnaars met dit bijna-jubileum te maken?
The post Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Kan Anderlecht de rug rechten? Brusselaars komen goed uit de kleedkamer

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer.

Lees meer »

Rotaryvoorzitter Geert Soetaert wil het grote publiek bereiken: “Hopen dat Duck Race echt volksfeest wordt”

Voorzitter Geert Soetaert wil met Rotary een breder publiek in de acties betrekken en koos daarom om dit jaar een Duck Race te organiseren. Maar dat behelst heel wat meer dan zomaar enkele duizenden eendjes in het water te gooien. Op 12 oktober, daags voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het zover. “De Centrumbrug kan als tribune dienen voor de finish van

Lees meer »

Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Jenthe Verstraete (18) rijdt volgende week donderdag het WK op de weg voor junioren in Zürich. De Ingelmunsternaar werd door bondscoach Serge Pauwels in de vijfkoppige selectie opgenomen. “Serge heeft al verteld welke tactieken we kunnen toepassen tegen de vijf buitenlandse favorieten.”
The post Jenthe Verstraete kijkt uit naar het WK wielrennen in Zürich: “Zullen als blok moeten koersen”

Lees meer »

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »

Duitse grenscontroles verliepen “zonder incidenten” in eerste week

De eerste dagen van de Duitse grenscontroles aan de grensovergangen met Frankrijk, Luxemburg en België zijn volgens de federale politie in deelstaten Rijnland-Palts en Saarland zonder grote incidenten verlopen. “We hebben arrestaties verricht die de controles rechtvaardigen”, zei een woordvoerder van de federale politie in Trier, de stad in Rijnland-Palts.

Lees meer »

Peter Samyn is keizer bij de Driewegstoters

Het lokaal van de Driewegstoters is in café Den Drieweg in de Stegelstraat. “We tellen 25 leden”, vertelt voorzitter Kurt Maddens. “De eerste zaterdag van juni hebben we traditioneel onze kampioenenhulde, in april is er de jaarlijkse kaarting met tombola. In april is er het koningschap, een tornooi onder de leden. Het leuke eraan is
The post Peter Samyn

Lees meer »

7 doden, verschillende vermisten en enorm veel schade, “maar het kan nog erger”

Wenen staat blank na dagen van aanhoudende regen, de rivier Wien is buiten haar oevers getreden. Ook uit Tsjechië en Polen komen dramatische berichten. Door een dambreuk is het Poolse dorpje Stronie ?l?skie compleet overspoeld. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters. Voorlopig staat de dodentol na de passage van cycloon Boris op zeven. Roemenië

Lees meer »

Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk

Kyara Linskens gaat aan de slag bij Dinamo Koersk, zo maakte de Russische basketbalclub zaterdag bekend. De 27-jarige center speelde de laatste twee jaar voor het Franse Lattes-Montpellier, waar ze 9,1 punten, 5,2 rebounds en 2 assists per match liet optekenen.
The post Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk appeared first on KW.be.

Lees meer »