Goud én brons op dag één voor België: de uitslagen en het resterende programma van het WK wielrennen

Dag één op het WK wielrennen in Zürich zit erop. En ons land schoot in de eerste disciplines tegen de klok geweldig uit de startblokken. Met Remco Evenepoel (24) die zijn status van topfavoriet waarmaakte en Julie De Wilde (21) die brons veroverde bij de beloften. Ontdek hieronder alle uitslagen, het resterende programma én de medaillespiegel – waar België op kop staat. 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van een stembureau: “Bij elke verkiezing present”

Jean-Pierre Deraeve sloeg sinds 1971 nog nooit een verkiezing over als voorzitter van een stembureau. Ook bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 13 oktober tekent hij opnieuw present. Hij zegt door te zullen gaan zolang zijn gezondheid het toelaat en zolang hij iets aan de maatschappij kan bijdragen.
The post Jean-Pierre (72) straks voor de 33ste keer voorzitter van

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Amerikaanse kerncentrale heropent voor AI-vraag Microsoft

De Amerikaanse kerncentrale Three Mile Island, waar in 1979 het ernstigste nucleaire incident uit de Amerikaanse geschiedenis plaatsvond, gaat heropenen. Eigenaar Constellation Energy zal daarvoor 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) investeren en de opgewekte stroom zal volledig naar het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft gaan.

Lees meer »

Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.
The post Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »

Mauri Vansevenant moet leiderstrui in Ronde van Luxemburg opnieuw aan Mathieu van der Poel laten

Juan Ayuso (UAE Team Emirates) heeft zaterdag in Differdange de vierde etappe in de Ronde van Luxemburg (2.Pro) gewonnen. In een tijdrit van 15,5 kilometer was de 22-jarige Spanjaard zeven seconden sneller dan de Italiaan Antonio Tiberi. De Deen Mads Pedersen werd derde op elf seconden. Vincent Van Hemelen was als veertiende, op 39 seconden, beste Belg.
The post

Lees meer »

Zulte Waregem tekent tegen Luik voor derde zege op rij

Zulte Waregem heeft zondagnamiddag op de vijfde speeldag in de Challenger Pro League een 3-1-overwinning behaald tegen RFC Luik. Essevee wordt voorlopig tweede in de stand.
The post Zulte Waregem tekent tegen Luik voor derde zege op rij appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »