Exitpoll voorspelt nipte winst voor Duitse sociaaldemocraten in Brandenburg

De sociaaldemocraten van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zouden de regionale verkiezingen in de oostelijke deelstaat Brandenburg met nipte voorsprong gewonnen hebben, zo blijkt uit exitpolls die zondag op televisiezenders ARD en ZDF verschenen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

Kat die tijdens kampeertrip verloren raakte in Yellowstone, legt bijna 1.300 kilometer af in twee maanden om thuis te raken

Twee maanden lang maakte een Amerikaans koppel uit Californië zich zorgen over hun kat, nadat ze hem tijdens een kampeertripje in Yellowstone National Park kwijt waren geraakt. Wat bleek? De kat was alweer naar huis vertrokken. Het diertje werd 1.300 kilometer verderop, in Californië, levend en wel teruggevonden. “Hij had waarschijnlijk niet veel energie meer om nog verder te gaan.”

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afvalintercommunales IVBO en IVOO sluiten strategische alliantie voor de as Brugge-Oostende

Wat op ziekenhuisvlak voorlopig niet (meer) kan, lukt wel voor de afvalverwerking: Oostende en Brugge zullen samenwerken. IVBO en IVOO hebben een strategische alliantie gesloten, de twee afvalintercommunales zullen nagaan hoe ze structureel extra meerwaarde kunnen creëren over de as Brugge-Oostende. Door de alliantie willen de twee intercommunales hun slagkracht verhogen en onderzoeken hoe ze gezamenlijk een antwoord kunnen bieden

Lees meer »

Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum

Op 4 januari 1974 stapten Berno Devriendt en Christa Vandenbulcke uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle in het huwelijksbootje. Het gouden echtpaar werd op zondag 8 september gehuldigd door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst: in deze steden pas je binnenkort beter op

“Weet dat we trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf.” Bijna alle burgemeesters uit de dertien Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van extra trajectcontroles. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM NIEUWS. In welke steden kijk je binnenkort beter uit? En waarom staat

Lees meer »

Kunnen onze dammen en dijken zo’n waterbom als in Centraal-Europa aan? “We moeten onze infrastructuur aanpassen aan het nieuwe klimaatnormaal”

Een waterbom zoals die in Centraal- en Oost-Europa kan ook in België toeslaan. En ook bij ons zou dat onvermijdelijk veel schade veroorzaken. We kunnen die schade wel zoveel mogelijk proberen in te perken, zeggen twee deskundigen. Dat kan door onze dammen aan te passen aan de nieuwe klimaatrealiteit, ruimte te creëren voor water en overstromingsplannen op te stellen.

Lees meer »