Een vrouw lokte Luis mee met snoep, na 73 jaar vindt zijn familie hem terug

De Amerikaanse Luis Armando Albino was zes jaar oud toen hij in 1951 ontvoerd werd uit een park in West Oakland, Californië, terwijl hij met zijn oudere broer aan het spelen was. Meer dan 70 jaar later is Albino teruggevonden. 

Meer krantenkoppen in België

Zo liet Israël duizenden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele duizenden biepers, een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, van leden ontploffen. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen wijst Israël

Lees meer »

Unia en Testaankoop dagen NMBS voor de rechter wegens “digitale discriminatie”: sommige tickets zijn enkel goedkoper via de app

Gelijkekansencentrum Unia en consumentenorganisatie Testaankoop dagen de NMBS voor de rechter. Sommige treinabonnementen zijn online goedkoper dan aan het loket of de ticketautomaat. Dat vinden ze discriminatie tegenover mensen zonder smartphone of tablet. De NMBS ziet dat anders en past de digitale voordeeltarieven niet aan. Daarom stappen Unia en Testaankoop nu naar de rechtbank.

Lees meer »

Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een Echte Job’

De opnames voor het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Een Echte Job’ zijn gestart. Manu Van Acker uit Oostende volgt momenteel, samen met Ruth Beeckmans, Helmut Lotti, Zita Wauters en Tine Embrechts een pittige stoomcursus verpleegkunde om nadien hun eerste stappen in de zorgsector te zetten.
The post Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »