Deelstaatverkiezingen Duitsland: exitpoll voorspelt nipte winst voor sociaaldemocraten in Brandenburg

20:21 De sociaaldemocraten van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zouden de regionale verkiezingen in de oostelijke deelstaat Brandenburg met nipte voorsprong gewonnen hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op: “Ik verschiet ervan hoeveel ‘overlopers’ van andere partijen ik spreek”

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Meer dan de helft van de bussen en trams van De Lijn zal morgen niet rijden

Door een algemene staking bij De Lijn zal 55 procent van de bussen en trams van de Vlaamse vervoersmaatschappij morgen niet rijden. Dat meldt De Lijn. Het personeel bij De Lijn wil met de stakingsactie zijn ongenoegen uiten over de manier waarop de directie van De Lijn communiceert over de jaarplanning voor volgend jaar. Dat gebeurt volgens hen te eenzijdig.

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »