De riem mag er even af: Vincent Kompany en zijn gezin trekken in traditionele kledij naar Oktoberfest

Prost! En of Vincent Kompany reden had om tijdens de Oktoberfesten een pint achterover te kappen: Bayern München is gewéldig op dreef. Ook het voltallige gezin van de Bayern-coach was aanwezig.

 

Meer krantenkoppen in België

Conservatorium Kortrijk strikt topdirigent Antony Hermus, om muzikaal talent te begeleiden

Sinds 2016 heeft het Kortrijkse conservatorium een speciale richting voor talentvolle jonge muzikanten, met name Jong Talent. Dankzij een unieke samenwerking met de drie Kortrijkse Rotaryclubs en Stad Kortrijk, gaat dat programma dit schooljaar nog een stap verder. Antony Hermus, de chefdirigent van het Nationaal Orkest van België, wordt een jaar lang Artist for Talent. Hij neemt de Jong Talenten

Lees meer »

Oostendenaars mogen mening geven over artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II

Stad Oostende schreef eind 2023 een kunstopdracht uit voor een artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II op de Zeedijk. Curator Pieter Boons selecteerde elf kunstprojecten die de Oostendenaars vanaf 14 september tot eind oktober kunnen bekijken en beoordelen in de Koninklijke Gaanderijen. Eind 2025 wil de stad een van de kunstprojecten realiseren.
The post Oostendenaars mogen mening

Lees meer »

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen de nieuwe voorzitter van Zulte Waregem, zo bevestigt de tweedeklasser woensdag via sociale media. De 44-jarige Hullebusch neemt de fakkel over van Carl Ballière, die meer dan tien jaar aan het roer stond bij Essevee.
The post Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Brugse humor, muziek en verrassingen in ‘Ip zun Brugs’

Liefhebbers van een avondje pretentieloos amusement, bovendien in de streektaal gebracht, kunnen op vrijdag 25 oktober om 20 uur opnieuw terecht in CC De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221, voor ‘Ip zun Brugs’.
The post Brugse humor, muziek en verrassingen in ‘Ip zun Brugs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ST. PAULI – RB LEIPZIG (19u30). Geen Belgen in de basis: Openda en Vermeeren starten op de bank tegen hekkensluiter

Op de vierde speeldag gaat RB Leipzig op zoek naar zijn derde zege in de Bundesliga, waar Sankt-Pauli samen met Bochum en Holstein Keil nog puntenloos is. Geeft Loïs Openda opnieuw blijk van zijn torinstinct en krijgt Arthur Vermeeren, zoals donderdagavond bij Atlético Madrid in de Champions League, opnieuw minuten van bij de aftrap? Leipzig telt 7 op 9 en

Lees meer »

Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel geëist: “Ze graaiden zelfs cadeautjes mee vanonder de kerstboom”

Twee Servische mannen riskeren voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf voor een hele resem woninginbraken. De politie kon Luka D. (28) en Marko J. (25) op kerstavond klissen na een wilde achtervolging die eindigde in de tuin van een kinderdagverblijf in Zwevezele.
The post Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel

Lees meer »

Elisabeth Lucie Baeten is meter van konijn in kinderboerderij Rivierenhof in Deurne: “Volop op zoek naar meer meters en peters”

De kinderboerderij in het Rivierenhof in Deurne is op zoek naar meters en peters voor hun dieren. Door een persoonlijke band met een mens, zou het welzijn van de dieren verbeteren. De eerste 2 meters zijn al bekend: actrice Elisabeth Lucie Baeten is voortaan meter van het konijn Tess, en buurtbewoonster Ann Van Mol is trotse meter van een witte

Lees meer »