Brussels burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ geeft standbeelden mondkapjes in strijd tegen uitstel lage-emissiezone

Het apolitieke burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ heeft enkele standbeelden in het Brussels Gewest een mondmasker gegeven. Met die symbolische actie wil het burgerinitiatief protesteren tegen de plannen om de volgende fase van de lage-emissiezone in Brussel uit te stellen. "De standbeelden betuigen hun steun aan de Brusselse medeburgers, die helaas geen longen van steen of brons hebben." 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Kater Hermes gaat graag op pad in Ronse, en is zelf te volgen via een Facebookgroep: “Na dat treinritje naar Eeklo en terug is hij toch een dag thuis gebleven”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Diamant voor Cécile Willems en Victor Decoster

Op 3 september 1964 stapten Victor Decoster en Cécile Willems in het huwelijksbootje. Ze vierden vorige week hun diamanten bruiloft. Het koppel heeft twee kinderen, Christiane en Danny, die op hun beurt elk twee kinderen hebben. Iedereen woont nog in Knokke-Heist. Ze leerden elkaar kennen via de duivensport. Cécile werkte een tiental jaar bij Kantoor Janssens
The post Diamant

Lees meer »

Expo ‘KUNST ontsluierd’ in Ieper helpt vrouwen in Afghanistan

Ondanks dat de Taliban in augustus 2021 de macht opnieuw overnam in Afghanistan en daarbij de rechten van vrouwen fel beknotte, blijft de beweging Moeders voor Vrede actief in het Aziatisch land. “Goed verscholen werken we met drie klassen van telkens 25 meisjes van 15 jaar hoopvol verder aan hun toekomst”, zegt bezielster Jennie Vanlerberghe.
The post Expo ‘KUNST

Lees meer »

2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

Getouwtrek rond ‘Lili en Marleen’ tussen VTM en producer gaat door: “Dit is in de eerste plaats een geldkwestie”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »

“Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen

Langs de Wakkensesteenweg in Tielt vind je Wijngoed Hoenderveld, het wijndomein van Bert Van Wanseele en zijn echtgenote Hilde Maes. Bert en Hilde vonden in het verbouwen van hun eigen wijnen een nieuwe passie.
The post “Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen appeared first on KW.be.

Lees meer »