Brullende leeuw Rori te horen tot in Louwel: “Alles hangt af van hoe de wind zit”

In de wijde regio van het Natuurhulpcentrum is de laatste dagen een gebrul van een leeuw te horen. Reden: Rori, de Oekraïnse leeuw, zit sinds donderdag in een buitenkooi en is de boel aan het verkennen. Op sociale media klagen inwoners dat de leeuw hen uit hun slaap houdt. “Ja, een leeuw brult nu eenmaal. Die geluiden kunnen heel ver gaan. Alles is afhankelijk van hoe de wind zit”, zegt Sil Janssen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Tsjetsjenen op de vlucht na gijzeling in rijwoning in Geluwe

In een rijwoning in de Guido Gezellestraat in Geluwe is er deze namiddag een gijzeling geweest. Omstreeks 15.45 uur kwam de politie ter plaatse. In het huis wonen sedert enkele maanden een viertal Tsjetsjenen. Ze zijn allemaal gevlucht. Omstreeks 18 uur bleek in de woning niemand meer aanwezig. Een deel van de Guido Gezellestraat blijft wel afgesloten tussen de Zuidstraat

Lees meer »

Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen

De langverwachte oplossing voor het verval van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermengebouw bleek geen robuust plan en het Thermendossier werd een verkiezingsthema. Moet er nieuwbouw toegelaten worden naast het Thermae Palace en de Gaanderijen?
The post Geen enkele partij nog voor nieuwbouw aan Thermen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders bij hem thuis in Delaware, maar begaat blunder tegenover China

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenaamde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

Lees meer »

Diamant voor Jozef Schoutteten en Monique Debeuf

Jozef Schoutteten, geboren op 10 maart 1941 in Zonnebeke, trouwde in Voormezele op 25 augustus 1964, met Monique Debeuf, geboren in Ieper op 14 februari 1942. Hun verhaal begon meer dan 60 jaar geleden. Hun huwelijk werd gezegend met vier kinderen: Marc, Sabine, Wim en Nancy, elf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Jozef werkte gedurende zijn
The post Diamant voor

Lees meer »

Lesbisch personage trok Joke Devynck over de streep voor ‘#LikeMe’: “Enorm belangrijk voor de beeldvorming van kinderen”

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt in 2025 een doorstart, met een gloednieuwe cast. Nieuw talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. De opnames zijn volop bezig en vinden plaats aan de kust in Middelkerke. Reporter Jarne ging een kijkje nemen en sprak

Lees meer »